hirdetés
hirdetés

A világ legszigorúbb ételkóstoló versenyén díjazták a chocoMe-t

A kézzel készült táblás magyar sikercsokoládé, a chocoMe két termékét is díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on. 

hirdetés

Az egy-egy csillaggal díjazott chocoMe termékek:

  • F119 chocoMe 40% tejcsokoládé alapon tengerisó, Tahiti vaníliaporral, pekándió karamell ízű csokoládépasztilla
  • F102 chocoMe 65% étcsokoládé alapon kandírozott fodormentalevél, lime ízű csokoládépasztilla, kandírozott citromhéj

A fenti csokoládé kreációkat egy-egy csillaggal jutalmazta a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a verseny során. (A zsűritagok visszajelzése alapján első verziónál egy hajszálnyi tengeri són múlt, hogy nem kettő csillagot kapott a csokoládé!)

A verseny, amit az ételkriticizmus Oscar-jának is neveznek, csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra, akik közt neves Michelin csillagos séfek, elsimert gasztronómiai szakemberek, híres áruházak beszerzési igazgatói, ételkritikusok is helyet kapnak.

Az idei megmérettetésben a versenyre nevezett 10,000 termékből csak 125 lett legjobb díjazott, azaz három csillagos. A chocoMe négy nevezett csokoládéjából kettővel hozott el díjat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!