hirdetés

Aliz + Eszterbauer, a páratlan páros

Lehet megemlékezni különféle borvacsorákról, azonban ha Meződy Aliz budai Remíz éttermében tartják azt a bizonyos borestet, akkor a hely tulajdonosa, háziasszonya kihagyhatatlan a tudósításból, mert vidám, sziporkázó egyénisége meghatározó egy borest folyamán.

hirdetés

Nála tartotta a neves szekszárdi borász, Eszterbauer János, családja 10. borászgenerációjának tagja október 10-én borvacsoráját, amely során a különleges duó feledhetetlen és felhőtlen párost alkotott. Aliz lazasága és profizmusa átütő volt, a borász pedig mindenben alkalmazkodott a hely hangulatához. Például nem külön-külön, egyes ételek előtt hosszan taglalva mutatta be a kóstolt borokat, hanem csupán néhányszor állt a borvacsora vendégei elé, amikor a háziasszony alkalmasnak találta a pillanatot. Ekkor bemutatta az egyre jobban divatba jövő szekszárdi borvidéket, mesélt saját borászatáról és családi pincészetéről, és persze magukról az est főszereplőiről, a kóstolt tételekről.

Eszterbauer borai nemcsak ízviláguk miatt különlegesek, hanem regénybe illő az elnevezésük (Gyöngyöző, No...fiam, Pinceátlag, Tanyamacska, Sógor, Nagyapám, Tivald), és erről is mind hallhatott pár szót a közönség. A borok címkéjének hátulján sem összetételüket, származási helyüket taglalja, hanem egy-egy történetet mesél el, ahogy a családi históriában fent maradt. A hangulatos, családias jellegű borvacsora tételeihez Madarász Gyula, a ház főszakácsa komponált a szekszárdi borok világához tökéletesen passzoló, elegáns ételsort, amelyet mindenki nagy élvezettel fogyasztott el.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai