hirdetés

Atyaég, mi jöhet még? 7ágra süt a nap a Gourmet Fesztiválon

Emberemlékezet óta nem történt meg, ami most tény: melegen süt a nap a Gourmet Fesztivál idején! Gumicsizma, esernyő, esőköpeny, villanymelegítő - a jól megszokott tárgyak egyelőre idén a szekrények mélyén maradnak...

hirdetés

Többen fejcsóválva ülnek a meleg napsütésben, egyszerűen nem értik, hogy történhet ilyesmi?! Hiszen megszokott, szinte már elfogadható tény: ha Gourmet Fesztivál, akkor égzengés, metsző, hideg szél, szakadó eső és mínuszokba átcsapó hőmérséklet. Ez volt eddig a megszokott. Profik már szinte figyelték, mikorra időzítette Gerendai a következő Gourmet Fesztivált, és akkorra terveztek kizárólag beltéri programokat, az óvatosabbak a fűtést is kérvényezték arra a hétvégére.

Most pedig: mintha májusi időjárás lenne, sőt, egyenesen nyarat idéző, és az eső sem szakad. Tömegek érkeznek a budai Millenáris területére, a kényelmes padokra, az asztalok mellé le lehet ülni, nem kell sehol pocsolyákat átugrani, és melegítőtestek mellé húzódni. 

Jamie's Italian pizzája a Fesztiválon
Jamie's Italian pizzája a Fesztiválon

A pavilonok kínálatát csúcsra járatják, hömpölyög a tömeg mindenütt, halk lounge zene szól pár helyen, az egyiknél pedig, a bejárat közelében, épp egy most megjelent könyv tájékoztatóját tartják. Nem gasztrokiadvány, nem is szakácskönyv, hanem egy balatoni híres étterem, a szemesi Kistücsök 25 éves történetét meséli el. 1992 szeptemberében kezdődött Csapody Balázs története, amikor próbálták rátukmálni évek óta elárvult épületet tulajdonosai. Kinyitották a bejárati ajtót, a tapéta mállott a falon, csótányok ugrottak elő a sarkokból, de Balázs meglátta a helyben azt, hogy milyen lehetne, és igent mondott. Így kezdődött a Kistücsök sikertörténete, amihez kellett egy tökéletes főszakács a konyhára, Balázs elválaszthatatlan jóbarátja, Jáhni László is. 

A Csapody és a Jáhni család a könyvbemutató alkalmával
A Csapody és a Jáhni család a könyvbemutató alkalmával

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai