hirdetés
hirdetés

Az év ökoturisztikai létesítményei

A Turizmus Világnapján adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye 2012” díjakat csütörtökön a Gundel cukrászdában.

hirdetés

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Turisztikai Főosztálya – együttműködésben a Magyar Turizmus Zrt.-vel (MT Zrt.) – pályázatot írt ki „Az év ökoturisztikai létesítménye” cím elnyerésére. Céljuk az volt, hogy „az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik megmérettessenek kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján”.

A pályázatra összesen 9 munka érkezett, a szakmai munkacsoport elbírálása alapján a díjakat a következők kapták:

A látogatóközpont kategóriában megosztott első helyezést ért el a Pannon Csillagda Bakonybél és a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola Katalinpuszta.

A harmadik helyezést a Sas-hegyi Látogatóközpont kapta.

Tanösvény kategóriában első helyezést ért el a Nyírjesi Fűvészkert és Vadaspark (Ipoly Erdő Zrt.), második helyezést kapott az Élő első tanösvény (Írottkő Naturpark Egyesület).

A díjakat Rácz András környezet-és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Nemes Andrea turisztikai főosztályvezető, és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adták át.

A címet elnyert létesítményeket a pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.

A két kategória győztese korlátlan ideig használhatja „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2012”, és „Az év ökoturisztikai tanösvénye 2012” címet.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai