hirdetés
hirdetés

Különleges hagyományok, biztonság, vendégszeretet? Bali!

Badun kormányzóság turisztikai hivatala és a Singapore Airlines közös programot tartott partnereiknek. Az előadásokon, és az azokat követő vacsorán a Novotelben jártunk.

hirdetés

Indonézia magyarországi külképviseletének vezetője emondta, hogy az este nagyszerű lehetőséget kínál Bali tartomány Badun kormányzósága számára, hogy turizmusfejlesztési törekvéseit bemutathassa. Nagyjából 80 résztvevője, partnere volt a rendezvénynek, akik azért gyűltek össze, hogy vállalatközi és kormányközi együttműködésekről tárgyaljanak.

Mielőtt a turisztikai témák szóba kerültek volna, megtudtuk, hogy idén októberben az IMF Balin rendezi meg találkozóját.12-15000 embert várnak az eseményre: 189 ország 3500 delegáltját, ezer főt a különböző médiumoktól és 5000 embert a privát és banki szférából.

Nők, tradicionális ruhában, Balin; fotó: 123rf

Elsőként I GN. Rai Suryawijaya Bali szigeti turizmusfejlesztési ügynökség elnöke, valamint egyben Magyarország Bali szigeti tiszteletbeli konzulja mondott beszédet, melyben elmondta, hogy balit egyedi hagyománya és kultúrája különbözteti meg a többi desztinációtól. Hozzátette, hogy az emberek barátságosak, kedvesek, és segítőkészek, gyönyörű a természet, fehérhomokos a strand. Kiemelte továbbá, Bali nagyon biztonságos. Nem véletlen, hogy évek óta növekszik az ide érkezők száma, amivel egyelőre megbirkózik a kapacitás: a szigeten 135 ezer szoba várja a vendégeket. 

Batur vulkán; fotó: 123rf

Bali területe 418,52 kmennek 7,43%  -a sziget. Nemzetközi turisztikai célpontként 2017-ben nyerte meg a világ 25 legjobb úticéljának első helyét a TripAdvisor által. 

Ir. I Made Badra a Bali szigeti Badung kormányzóság turisztikai hivatalának elnöke elmondta, hogy Balin Magyarország a huszadik a külföldi turistaérkezések sorában. Megtudtuk tőle, hogy turizmus fontos részét képezi a gazdaságnak és jelentős szerepe van a közösségek jólétének javításában Balin és Badungban.

Előadásában kiért arr is, hogy Badung a természeti turizmust a növekedési potenciállal rendelkező piaci szegmensek közé sorolta. A természet-alapú turizmus az idegenforgalom egyik legizgalmasabb szektora, amely évi 10-30% -kal nő. A természetalapú turizmus kiterjed a kalandturizmusra, az ökoturizmusra, az alternatív turizmusra, az oktatási turizmusra, a fenntartható turizmusra, a felelősségteljes turizmusra és a kültéri, nem tömegturizmus egyéb formáira.

Badung kormányzóság turisztikai hivatalának elnöke prezentációja végén egy sokak számára izgalmas dolgot még elmondott: egész Badung területén ingyenes a wifi!

fotó: 123rf

Kevin Leow, a Singapore Airlines értékesítési vezetője elsőként az A350-900-ass gépet mutatta be, majd az A380-800-at, a Boeing 777-300ER-t, a Dreamliner 787-10, végül ejtett néhány szót a 350-900ULR-ről is.

Mindezek után hallhattunk egy-egy előadást a SPA Bali, The Seminyak Beach Resort & Spa, a Double-Six Luxury Hotel, valamint a Katak Tepi Sawah Villa & Spa képviselőitől is.

Az est célja az volt, hogy még több magyar turista látogasson majd Bali szigetére, azon belül is Badun kormányzóságba. És a tárgyalások eredményeképp remélhetőleg konkrét és mindkét ország utazói számára hasznos együttműködések születnek.

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai