hirdetés
hirdetés

Bearanyozódik Dubaj legújabb szimbóluma

A Dubaj Keret, mely az Egyesült Arab Emírségek legújabb ikonja lehet, már majdnem kész – most arannyal kezdték el bevonni.

hirdetés

Hosszú idő után úgy tűnik, a Dubaj Keret végre elkészül, és az ikonikus szerkezet hamarosan aranyban pompázhat. A munkát már megkezdték az üveghídon, és a bevonást év végéig végre is hajtják a teljes szerkezeten – közölte a Dubaji Önkormányzat.

Az üveghíd aranyozott alapja (a keret vízszintes része) már félig kész, a munkások most a híd két oldalán dolgoznak. A dizájnt az Expo 2020-as logója inspirálta, ami már most látható a hídon.

A keret függőleges oldalai és az üveghíd is elkészült már, vagyis csak az utolsó simítások maradtak hátra.

Dubaj legújabb ikonja 150 méter magas és 93 méter széles, és a dubaji Za’abeel Parkban áll.

A projektnek egyébként 2013-ban kezdtek neki, a 160 millió dirhamba (12,5 milliárd forintba) kerülő látványosság az eredeti tervek szerint 2015-ben nyitotta volna meg kapuit. A külső burkolat miatt azonban már korábban bejelentették, hogy a Dubaj Keret bemutatkozása csúszni fog.

A keretből a látogatók elé 360 fokos dubaji látkép tárul, mikor átsétálnak a tetején kialakított üveghídon. Az egyik oldalon az Emirates-tornyok mellett a Burj Khalifa csodálható majd meg, míg a másik oldalon Deira, Umm Harare és Karama látképe tárul a kíváncsi szemek elé.

A Dubaj Keretben emellett helyet kap egy galéria és egy múzeum is a földszinten (a keret alsó, vízszintes részén), ahol a legújabb technológiák segítségével a város fejlődésével, múltjával és jelenével ismerkedhetünk meg.

A panorámalift a keretben viszi majd fel a látogatókat az üveghídhoz, hogy menet közben is megcsodálhassák a régi és a modern Dubajt, mielőtt a keret másik oldalán lemennének a másik lifttel.

A Dubaj Keret olyan ikonikus szimbólum lehet Dubajban, mint a Burj Khalifa és a Burj Al Arab.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai