hirdetés
hirdetés

Bike, boat, Szentendre

2015. május 13-án rendezték meg a Cityrama utazási irodai és szállodai partnerei részvételével az iroda új kerékpáros túrájának bemutatóját. A túrára 23 fős társaság gyűlt össze. A Cityrama két vezetője, dr. Erdei Bálint és Szabó Krisztián fogadta a vállalkozó kedvűeket.

hirdetés

A kerékpárokat a Cityrama biztosította, 10 óra magasságában pedig a társaság már neki is nekivágott a kalandnak, és a Kossuth tér felé vette az irányt. A megújult térnél rövid tájékoztatást hallhattunk, majd tovább kerekeztünk.

A Margit hídon keresztül a Margitszigetre érvén a csapat kis pihenőt tartott. Kellemes tempóban haladtunk tovább a Margitsziget teljes hosszán, majd átkelve Óbudára, a Főtéren találtuk magunkat, ezután rövid fotószünet után elhaladtunk a mindenki által Esernyősök néven emlegetett Várakozók című szoborcsoport mellett.

Óbudát elhagyva aztán tovább Szentendre irányába. A Duna mentén haladva az Óbudai-szigetre nyíló panorámában gyönyörködhettünk. Aztán a program fontos szakaszához, a Római parthoz érkeztünk: a 10 kilométer hosszan elnyúló, közkedvelt pihenőhelyként ismert Római part büfék, szórakozóhelyek, bárok és éttermek sorát kínálja az idelátogatóknak. Itt hosszabb pihenő következett, az Orange Bike kerékpáros étteremnél jól esett a hideg frissítő.

A szünet után továbbállt a csapat, a Kossuth Lajos üdülőpart mentén kerekeztünk, a Szentendrei-Dunaág magasságában, nagyon kellemes, szép természeti környezetben, a Megyeri híd irányába haladtunk tovább, majd a Lupasziget közelében ismét pár perces pihenőt tartottunk. Ezen a részen már vadregényes, változatos terepen teljesítettük a következő kilométereket. Végül Szentendre következett, a túra végcélja. Az oda vezető Duna-parti kerékpárút igazán szép látnivalókat kínál az aktív kikapcsolódást kedvelők számára.

Szentendre belvárosába érve tovább tekertünk az Ady Endre utca irányába, ahol a 43-as szám alatt található Határcsárda szolgált a közös ebéd színhelyéül. A csárda szép környezetben, közvetlenül a folyóparton helyezkedik el, impozáns belső teremmel és kedves kültéri étkezőhelyiséggel rendelkezik.

13 óra magasságában, több mint 20 kilométerrel a hátunk mögött letettük alaposan meghajtott kerékpárjainkat, és asztalhoz ültünk. A menü bográcsgulyás és túrós csusza, mindkét fogás bőséges és igen ízletes volt. A pihentető ebéd után aztán elkészültek a csoportképek is, addigra már igazán jó hangulat alakult ki. A kellemes, napos időben jól esett a sütkérezés az étterem kerthelyiségében.

Kisvártatva indulás vissza a belvárosba, a hajóállomás közelében a társaság a bringákat letéve egyórás gyalogos városnézésre indult Erdei Bálint vezetésével, aki elsőként a kézműves fagylaltot kínáló, bájos Levendula fagyizóhoz invitált. A Fő téren található üzlet olyan ínyencségeket kínál, mint a levendula vagy éppen csipkebogyó fagyi. A közös séta folytatódott a Templom térre, ahonnan csodás kilátás nyílik a város macskaköves utcácskáira. Itt egyórás szabad program állt rendelkezésre, hogy a látogatók elmerülhessenek Szentendre hangulatában.

17 óra előtt nem sokkal mindenki felvitte biciklijét a menetrendszerinti kirándulóhajó fedélzetére. A hajó pontosan indult, a nap méltó lezárásaként kezdetét vette az egyórás édes semmittevés, nyugodt hajózás vissza a fővárosba. A Vigadó téren dokkolás után még egy kis erőpróba következett: irány a Cityrama irodája!

18 óra után végső búcsút véve jó szolgálatot tett drótszamarainktól, valamint a túra során végig nagy figyelmet tanúsító túravezetőktől a program véget ért.

Ez a program több ponton eltér a Cityrama Sightseeing Tours prospektusában leírtaktól. A félnapos sztenderd program minden csütörtökön és vasárnap indul, tapasztalt, több nyelven beszélő idegenvezetők közreműködésével. Bárki nekivághat, nem igényel különösebb felkészültséget, de természetesen mindenki saját felelősségére vesz részt rajta, a biztonságról pedig a szervezők is gondoskodnak. A program legnagyobb részén korszerű kerékpárutakon haladnak a résztvevők. Nincs minimális létszám, a kirándulások garantáltan elindulnak. Eltérés továbbá az ebéd helyszíne, az eredeti programban egy belvárosi lángosozás szerepel.

 

Fodor Eszter
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 3,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai