hirdetés
hirdetés

Brexit: apránként kivonulhat az Airbus az Egyesült Királyságból

Az Airbus repülőgépgyártó vállalat vezérigazgatója arra figyelmeztette Nagy-Britanniát, hogy kénytelen lesz számukra nagyon kedvezőtlen döntéseket meghozni, amennyiben az Egyesült Királyság megállapodás nélkül, szabályozatlan módon hagyja el az Európai Uniót tájékoztatott az euronews.

hirdetés

Tom Enders videoüzenetében úgy fogalmazott; a gyárak nem zárnak be, de a beruházások átirányíthatók.

- Az Egyesült Királyság légiközlekedési ágazata most a szakadék szélén billeg. A brexit azzal fenyegeti, hogy ellehetetleníti az oktatás, a kutatás, és a humán tőke alapú fejlesztéseket. Ha nem foglalkozunk egy rendezetlen brexit lehetőségével az Airbus-nál, akkor hibás döntéseket hozhatunk - mondta Enders. A brit vezetőket óva intette a brexit-hívek hangoskodásától. - Kérem, ne figyeljenek a brexit-őrültekre, akik azt állítják, "az itteni hatalmas fák mély gyökereket vertek, nem mozdíthatók, mindig itt lesznek". Tévednek! Persze, hirtelen nem lehet felkapni egy brit gyáregységet, és áthelyezni a világ bármely más részére.

A repülőgépipar azonban egy hosszútávú üzlet. És egy megállapodás nélküli brexit esetén kénytelenek lennénk átirányítani a jövőbeli befektetéseinket - üzente az Airbus vezérigazgatója. A francia központú cég a brit gazdaság egyik legnagyobb foglalkoztatója; 25 telephelyen, 14 ezer munkavállalót alkalmaz. A brit üzemekben a repülőgépek szárnyai készülnek. Enders szerint, számos ország szívesen átvenné tőlük a gyártást.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai