Covid-veszteségek a vendéglátósok köreiből

A hazai vendéglátás, szakácstársadalom ismét szegényebb lett, a koronavírus-járvány tragikus következményeként.

A lajosmizsei Tanyacsárda, ill. az Új Tanyacsárda egyik alapítójának és társtulajdonosának, Terenyi Istvánnak temetésének napján még egy ismert hazai vendéglátóstól vettek végső búcsút, akit szintén a covid vitt el.
Kakuk Andrást, a nemesvámosi Vámos Csárda tulajdonosát (édesapja után Kiskakukként ismerték a szakmában) minden erőfeszítés ellenére szintén nem tudták megmenti orvosai, őt Balatonfüreden helyezték végső nyugalomra.
Őket követte a szomorú sorban Kecsedi Gábor, aki a 2010-ben az év csárdájának is megválasztott, Herend és Veszprém között, a 8-as út mentén található Udvarház csárdát vezette.
A szakácstársadalom tagjai közül is elragadott a világjárvány ismét egy hazai jeles képviselőt. Pavlovszki Gábort gyászolják családtagjai, ismerősei, kollégái, aki március utolsó napjaiban vált a vírus áldozatává, temetéséről később intézkednek. 
+ + +
 
Mindannyian a hazai vendéglátás szakma jeles képviselői voltak, részvétünk a gyászoló hozzátartozóknak, ismerősöknek, barátoknak, kollégáknak.
Legyen az eltávozottak számára könnyű a föld.
 
+ + +
 
Mialatt hétfőn feltettük a négy vendéglátósról szóló búcsúsorokat, közben érkezett egy ötödik gyászhír is a Magyar Vendéglátók Iparszövetségétől: Ma távozott az élők sorából egy nagyhírű Mester, szintén a covid-fertőzés következményeként:
 
"Mély fájdalommal, megrendülten tudatjuk, hogy Balogh István barátunk, kollégánk, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke rövid betegség után április 12-én, hétfőn délután elhunyt.

Szakmájában elhivatott, nagyszerű embert, kiváló szakembert veszítettünk el.

Nyugodj békében, drága Pista!

Magyar Éttermi Mesterek Klubja"

 

Forrás: Turizmus Online


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?