hirdetés

Elrajtolt a „Magyarország étele 2021” szakácsverseny

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai partnerségével immár negyedik alkalommal hirdeti meg a „Magyarország étele” elnevezésű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt. A szervezők a világ minden tájáról (kiemelten a történelmi Magyarország területéről és a diaszpórából) várják a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését a 2021. évi megmérettetésre.

hirdetés

Az idei szakácsversenyre – melynek szlogenje „Egy a természettel” – 2021. március 12-ig lehet nevezni. Minden, versenyre nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három alapanyagot:

-vadhúst,

-Naszálytej-Fittej írót,

- bármely  Hagyományok,  Ízek,  Régiók  (HÍR)  védjeggyel  ellátott  terméket (utóbbi kiváltható bármilyen, eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel ellátott, uniós oltalom alatt álló mezőgazdasági termékkel és/vagy élelmiszerrel).

A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el – mondta el az Étrend Magyar  Konyhafőnökök  Egyesületének  elnöke,  Asztalos  István  szerdán,  Budapesten.

A zsűri tagjai
A zsűri tagjai

Hozzátette, hogy az idei évben is hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. Szeretnék, ha a versenyétel egyszerűségében lenne nagyszerű, melynek  elkészítésére  és  kitálalására  4  óra  áll  majd  a  szakácsok  rendelkezésére. A pályamunkákkal  szemben  elvárás  még,  hogy  egy  átlagosan  felszerelt  konyhán,  nagy mennyiségben  is  elkészíthetők  legyenek.  A  nettó  bekerülési  alapanyagköltség  adagonként legfeljebb 1500 forint lehet.

A részletes versenykiírás a www.magyarorszagetele.hu oldalon olvasható.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai