hirdetés
hirdetés

Európai Turizmus Konferencia

A Nemzetgazdasági Minisztérium és az EU Bizottsága magas szintű Európai Turizmus Konferenciát rendez 2011. május 12-13-án Budapesten.

hirdetés

A lisszaboni szerződés új távlatot nyitott a turizmus esetében az Európai Bizottság számára, a turizmust azon ágazatok közé emelte, amelyek esetében a Bizottságnak a tagállamok tevékenységét kiegészítő, támogató és koordináló hatásköre van. E felhatalmazás alapján a Bizottság 2010. június 30-án Bizottsági Közleményt tett közzé, amelynek célja, hogy ösztönözze a versenyképes és fenntartható európai turizmus fejlesztését. A magyar elnökség hozzá kíván járulni a bizottsági közleményben meghatározott célok megvalósításához. A magyar elnökség célja a trió operatív programban vállaltaknak megfelelően a fenntartható és felelős turizmusfejlesztés ösztönzése, különös tekintettel a turizmus életminőségben játszott szerepére. Ennek keretében az életminőség javításában fontos szerepet játszó egészség- és wellness turizmus és az egészség ipar részeként a gyógyító turizmus legújabb európai trendjeinek bemutatása is cél. További cél a felelős és fenntartható vállalkozói magatartás legjobb európai gyakorlataira történő figyelem felhívás, valamint a felelős turista magatartás legjobb európai példáinak, tagállami és vállalkozói modelljeinek bemutatása.

A konferencia fő céljai a következők:

  • Az egészség- wellness- valamint az orvosi szolgáltatásokon alapuló gyógyturizmusban meglévő európai tapasztalatok és legjobb gyakorlatok megismertetése és a gyógyturizmus európai továbbfejlesztése előfeltételeinek és lehetőségeinek megvitatása.
  • A legsikeresebb európai felelős üzleti gyakorlatok bemutatása és a legjobb tapasztalatok megosztása.
  • A turisták felelős viselkedése fontosságára történő figyelem felhívás és ennek erősítése érdekében teendő lépések a fenntartható és felelős európai turizmus fejlesztése érdekében.

A felelős turizmus kérdése európai szinten még soha nem került részletesen megvitatásra. Ezért a magyar elnökségi turisztikai konferencia programjának fókuszában az egészségünk, a vállalkozások, környezetünk, a desztinációk és a turisták iránti felelősség áll.

A konferencia előadói: Dr. Cséfalvay Zoltán, gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, Pedro Ortún, az Európai Bizottság, Vállalkozás- és Iparpolitikai Főigazgatóságának igazgatója, Idegenforgalom, vállalati társadalmi felelősségvállalás, fogyasztási cikkek és nemzetközi szabályozási megállapodások Igazgatósága, Dr. Horváth Endre, helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium, Dr. Ruszinkó Ádám, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke, Richard Denman, a The Tourism Company ügyvezető igazgatója, a fenntartható idegenforgalommal foglalkozó csoport tagja és Lars Thykier, a Dán Utazási Irodák és Utazásszervezők Egyesületének az elnöke, a fenntartható idegenforgalommal foglalkozó csoport tagja.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai