Gasztronómiai gála a nyugati régióban
Taste of Hungary néven szeptember 29-én, vasárnap este gasztronómiai gálát rendeznek a sárvári ötcsillagos Spirit Thermal Spa Hotelben, ahol többek közt a Chateau Visz, a veszprémi Chianti, a Ráspi étterem valamint a rácalmási Jankovich Kúria séfjei készítik közösen a vacsorát.
Az est borait is Magyarország nyugati felének jelentős pincészetei – a Laposa, a Liszkay, a Ráspi valamint a Vincellér borászat – adják. A programhoz kapcsolódóan másnap délig tartó szakmai konferenciát is rendeznek, „Destination Hungary” címmel, ahol az előadók az „Előre menekülés vagy tudatos tervezés?” témakört járják körbe. A turisztikai szakmáért felelős helyettes államtitikár, dr. Horváth Viktória nyitó előadása után dr. Niklai Ákos (MSZÉSZ), dr. Bod Péter Ákos (Corvinus Egyetem), dr. Kozák Ákos (Gfk Hungária) is prezentációt tart e témában. A vacsorával kezdődődő, majd másnap üzleti ebéddel záródó programot a Best of Budapest & Hungary szervezi – most első ízben nem fővárosi, hanem vidéki helyszínen.
