hirdetés

Ha megkóstolod ezt a burgert, akkor jöhet az újratervezés

Elérkezik az ember életében a pillanat, amikor rádöbben, amit eddig burgerként evett, az csak gyenge utánzata volt annak, amilyen valójában lehet egy burger. Legalábbis, ha betévedsz Bobby Flay egyik Burger Palace nevű etető helyére, és eléd teszik a rendelt húspogácsát, elég csak rávetned egyetlen pillantást, már abból látszik, hogy ez egy másik burger, nem az, amit eddig annak ismertél.

hirdetés

Robert William „Bobby” Flay amerikai sztárséf, ismert vendéglős és tévés személyiség 2008-ban alapította, és attól kezdve sorban nyitotta az Egyesült Államok területén Bobby Burger Palace (BBP) néven helyeit – elsősorban bevásárlóközpontokban bérelve területet üzleteinek. A helyek designja, teljes berendezése, a kiszolgálás módja, koncepciója és elsősorban a kínált fogások mindenütt ugyanazok láncánál: kivétel nélkül angus marhából készülnek a marhahúspogácsák, a sült krumpli gyakran édesburgonya alapú lehet, a saláta háztáji gazdaságból érkezik, és a krumpli mellé kínált mustáros-majonézes mártás Flay saját, titkos receptje alapján készül.

Fotó:The Quinton Report
Fotó:The Quinton Report

Van is rendesen sor egész nap üzleteiben. Először megrendeli a betévedő, amire vágyik, fizet (nem keveset), kap egy táblát számmal, aztán keres magának helyet a hosszú asztalok valamelyikénél, és türelmes várakozásba kezd. Némi idő elteltével megjelenik az egyik felszolgáló, kezében tálcán egyensúlyozva a kifizetett ételt, és máris kezdetét veheti a lakoma. Ami nem akármilyen: a hús omlós, isteni ízesítésű, hozzá a sült krumpli, a mártogató mesés.

Bobby Flay burgerei Amerika-szerte keresettek, jelenleg 19 helyen található BBP az Államokban, és ahol csak újabb üzletét nyitja a mester, ő maga is beáll egy-két hétre a konyhára a nyitást követően, hogy kedvet csináljon a környékbelieknek burgereihez. Azonban számolni – a burgerek elkészítésén kívül – ő is tud. Ennek egyik eklatáns példája, hogy New Yorkban, ahol az egyik első üzletét nyitotta, nemrégiben be is zárta, mert a tulajdonosok brutál módon felemelték a bérleti díjat, Bobby Flay válasza pedig erre az volt, hogy akkor tartsák meg az üzletüket.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai