hirdetés
hirdetés

Harley-Davidson múzeum lesz Hajdúszoboszlón

Az első hordó sör egy Harley-Davidson motoron érkezett a IX. Hajdúszoboszlói Grillétel– és Sörfesztivál nyitóünnepségére. A megnyitón Görög Csaba jelentette be: Harley Davidson múzeumot fognak majd nyitni Hajdúszoboszlón.

hirdetés

A múzeum megálmodója elmondta, a fesztivál területén egy kis ízelítőt is adnak abból, milyen is lesz a múzeum, egy kisebb közlekedéstörténeti kiállítást rendeztek be a sátrakban, amely előtt mintegy ötven motoros tűrte a kíváncsiskodók rohamát.

Görög Csaba lapunk munkatársának elárulta, hogy Hajdúszoboszlón szeretnének egy kéthektáros területen ötezer négyzetméteres motorkerékpár-múzeumot felépíteni, ennek előkészítési munkálatai már folynak.

- Ez lenne az egyetlen nemzetközi Harley-Davidson múzeum és egyben ez lesz Európa egyik legnagyobb motormúzeuma is - mondta Görög Csaba. Európában vannak ugyan amerikai motorkerékpár-múzeumok, de ott nemcsak ilyen motorok vannak – tette hozzá.

Mint megtudtuk, Hajdúszoboszlón, egy egykori iparterületen építik át a meglévő épületeket, készülnek a látványtervek, és a pályázati tervek is. Lesz benne egy 3500 négyzetméteres bemutatótér, egy 1000 négyzetméteres restauráló- és bemutatóterem, valamint motorépítő műhely. Motoros hotel és kocsma, valamint amerikai étterem is épülne 500 négyzetméteren. A megvalósításhoz a következő pályázati ciklusra várnak.

A múzeum kigondolója azt is elmondta, hogy létrehoznak egy alapítványt, és a város önkormányzatának is felajánlottak benne egy kuratóriumi helyet.

- Fontos megmutatnunk, hogy mi motorosok mások vagyunk: nem hordozzuk azokat a sztereotípiákat, amelyek az emberek fejében kialakultak rólunk. Tudunk kulturáltan szórakozni, kiállításokat szervezni, ezt most is bemutattuk ezzel a kis közlekedéstörténeti kiállítással és rally-val, amelyre az ország minden részéből mintegy ötvenen érkeztek – mondta Görög Csaba.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk