hirdetés
hirdetés

Hódít a robotvilág

Itthon is nagy siker a Transformers, amelynek harmadik részét éppen ezekben a napokban kezdik vetíteni a mozikban, és persze a játékboltok is aratnak majd a robotjátékok forgalmazásával.

hirdetés

Ezt irigyelte meg a Universal Studios, amely nemrégiben jelentette be: jövő tavasszal 3 dimenziós Transformers verzióval jelenik meg Los Angelesben. A Universal filmgyár témaparkjában debütáló fantasztikus utazás rendezője Michael Bay, a digitális trükkök és filmek ismert és elismert alkotója lesz. A „megfilmesítésben” pedig a Lucasfilmhez tartozó Industrial Light and Magic cég fejlesztéseit használják fel. A technikai részletekről érthetően eddig még semmi nem szivárgott ki, Larry Kurzweil, a Universal Studios elnöke csak annyit mondott el erről a san franciscói Pow Wow utazási vásáron, hogy a 3 D-s „robotutazás” minden eddiginél élethűbb lesz, hiszen a kivetítők felbontása háromszor múlja majd felül az eddigi legjobb berendezését.

A Transformers fejlesztésére a King Kong 3 dimenziós változatának sikere vezette a Universal vezetőit. A legendás King Kong díszletváros ugyanis éppen három évvel ezelőtt porig égett a los angelesi stúdióban. Akkor az újjáépítés helyett egy 3 dimenziós „ride” létrehozásáról döntöttek – s a siker nem maradt el. A 21. századi King Kong verzió jelentős tömegeket vonz minden évben a Universal témaparkjába, hogy pontosan mennyit azt Kurzweil többszöri érdeklődésre sem árulta el.

A Transformers filmes karrierje mindeddig töretlen: a 2007-ben készült első rész 709 millió dollárt hozott a forgalmazóknak, a 2009-ben forgatott második rész pedig 836 millió dollárt forgalmazott a jegypénztárakban és videokiadónál.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai