hirdetés
hirdetés

Idén is zakatol Erdélybe a zarándokvonat

Magyarország leghosszabb személyszállító szerelvényeként indul útjára Budapestről Erdély felé a Csíksomlyó Expressz és a Székely gyors május 17-én.

hirdetés

Erről a zarándokvonat fővédnöke, Böjte Csaba atya jelenlétében tartott sajtótájékoztatót a Kárpáteurópa Utazási Iroda és az Indóház Közlekedési Lap- és Könyvkiadó. 

Bejelentették: a Székely gyors és a Csíksomlyó expressz idén hatodik alkalommal indul a pünkösdi búcsúba Csíksomlyóra, majd másnap az ezeréves határhoz. A négynapos zarándoklat idén május 17-20. között tart. A szerelvényt a teljes útvonalon a MÁV-Trakció Zrt. korszerű, a magyarság történetéhez fűződő motívumot viselő TRAXX villamos mozdony húzza. A díszítésre ötletpályázatot írtak ki, a matricán az 555 éve megkoronázott Mátyás király lesz majd látható.

A fél kilométer hosszú, 16 kocsiból álló vonat 1100 utast szállít majd. Egyik kocsijában emigrációs magyarok kapnak helyet. Böjte Csaba OFM ferences rendi szerzetes a zarándoklat résztvevőit Csíksomlyón fogadja. Elmondta, az embereknek szükségük van a zarándokutakra, az elmélyülésre, ezért el tudna képzelni egy kisebb zarándokutat is a csíksomlyói előtt, a budapestiek számára. A menet a Sziklatemplomtól indulhatna, a Gellért-hegy oldalán lesétálva a Gellért-szoborig, majd onnan az Erzsébet-hídon át a Ferences templomhoz. Az út közben a tízparancsolatot olvashatnák az emberek. Ezt a kisebb utat be lehetne építeni a többnapos zarándoklatba.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai