hirdetés
hirdetés

III. Helios Nemzetközi Alkotótábor Hévízen

Harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a Helios Nemzetközi Alkotótábor és kiállítást, melyet csütörtökön nyitnak meg a Hunguest Hotel Heliosban. Negyven művész nyolc országból érkezik, köztük festők, szobrászok, fotóművészek és grafikusok töltenek el két hetet hazánkban.

Munkatársunktól

hirdetés

Moldáv, dán, román, orosz, ukrán, francia és kanadai művész dolgozik majd az alkotótáborban, műveiket a tábor zárónapján, május 8-án vásár keretében állítják ki. A hagyományok szerint itt lehet vásárolni, és számos művet a városnak és a tófürdőnek ajándékoznak az alkotók. A résztvevőknek már három éve, az alkotótábor idejére a Hunguest Hotel Helios és Panoráma és 45.000 négyzetméteres parkja ad otthont, a rendezvényt egy moldáv nemzetközi művészeti egyesület kezdeményezte, amely évről-évre egyre bővül hazai és külföldi vendégművészekkel.

„Idén már egy moldáv orvoscsoportot is hoznak magukkal, akiknek szakmai kerekasztal beszélgetésen mutatjuk be a hévízi terápia lényegét és a tó gyógyhatásait - mondta munkatársunknak Rádli Krisztina, a vendéglátó hotel értékesítési vezetője.

A két hét alatt számos programmal színesítik a tábor programját, az első nap már moldáv estet tartanak a Hunguest Hotel Panorámában, lesz moldáv kulináris vacsora, magyar táncház is lesz, ahol a hazai táncokat el is sajátíthatják, és gasztrofesztivált is rendeznek. Külön érdekességnek ígérkeznek a folklór programok, fáklyás néptáncbemutató, népi szokások, táncok és helyi kézműves bemutató is tarkítja a programot.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai