hirdetés
hirdetés

Itt a harmincötödik Utazás kiállítás

Csütörtökön, március elsején nyit a harmincötödik Utazás kiállítás a HUNGEXPO-n. Ugyanott, ugyanakkor zajlik a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és a Port.hu Bringaexpo is.

hirdetés

Az idei díszvendég Lengyelország és Debrecen. Idén először lesz kulturális díszvendég is, a fennállásának 110. évfordulóját ünneplő Halasi csipke.

A négy kiállítást egy belépőjeggyel láthatják az érdeklődők - jelentették be hétfőn, az idei olimpiai játékoknak otthont adó Nagy-Britannia budapesti nagykövetségén rendezett sajtótájékoztatón.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója több mint 60 ezer látogatóra számít az idén.

A kiállítás március 1–4. között olimpiai hangulatban várja a látogatókat. Az olimpia évének jegyében az Olimpiai pavilonban közel 30 sportág mutatkozik be, s számos olimpikonunkkal találkozhatnak az érdeklődők. Különleges alkalom a 35 éves turisztikai vásár történetében, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a kiállítás mellett áll.

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban felállított olimpiai küzdőtereken olimpikonokkal lehet majd „küzdeni”, s a relikviák tárlatán, valamint személyes beszélgetések során a legendás hazai olimpiai múlt képviselőitől lehet élményeket hallani.

A sajtótájékoztatón Jonathan Knott brit nagykövet emlékeztetett arra, hogy London 1908 és 1948 után harmadszor lesz házigazda, s hozzátette: már alig várják, hogy megoszthassák a világgal az élményt. "Százötven nap múlva kezdődnek a játékok, majd következik a paralimpia. Reményeink szerint az idei lesz minden idők legakadálymentesebb olimpiája, s a világ minden tájáról érkező látogatók egy nyitott, dinamikus és kreatív Nagy-Britanniát láthatnak majd" – mondta.

Rápolthy Edit kiállítás-igazgató tájékoztatása szerint konferenciát szerveznek a belföldi forgalomélénkítésről, a Széchenyi Pihenőkártyáról és az Erzsébet-utalvány bevezetéséről.

A Malév leállása utáni légiközlekedési helyzettel és az önkormányzatok és a vállalkozások összefogásán alapuló turisztikai desztináció menedzsment (TDM) rendszerrel is foglalkoznak majd. Horváth Gergely elmondta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. az A pavilonban összesen 2200 négyzetméteren mutatja be hazánk turisztikai kínálatát, és a turisztikai régiók standján is a belföldi utazásra ösztönöznek. A vásár ideje alatt az Országgyűlés Sport és turizmusbizottsága kihelyezett ülést tart, és itt adják át majd a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat is.

Fotó: Bognár Mária
Fotó: Bognár Mária

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója információja szerint a szakma képviselői mellett vezető politikusokat és szakembereket is vendégül látnak az esemény ideje alatt.

Az MT Zrt. és a Hungexpo vezetői együttműködési megállapodást is aláírtak a sajtótájékoztatón. A kiállítás díszvendége Lengyelország, amely a nyári labdarúgó Európa-bajnokság társházigazdájaként az EURO-2012-t fogja népszerűsíteni az olimpiai pavilonban.

A kiállítás csütörtökön 10-17.30-ig, péntektől vasárnapig pedig 10-18 óráig tart nyitva. Az Utazás kiállítás megnyitóját csütörtökön 11 órakor tartják a Hungexpo F-pavilonjában. A Volánbusz belföldi járatain és a MÁV-Start vonalain 50 százalékos menettérti kedvezménnyel utazhatnak a vásárra látogatók.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai