hirdetés
hirdetés

Kerítés mentén épülhet a gát a Rómain

Rendkívüli ülésen tartott a Fővárosi Közgyűlés 2018. június 13-án. A testület támogatta, hogy a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmével kapcsolatban – az ügyben felkért tudós társaság többségi javaslata alapján – a Dunával párhuzamos védmű a kerítések nyomvonalában húzódjon, ezt a változatot terveztetik tovább — olvasható Fővárosi Közgyűlés honlapján.

hirdetés

Mint arról a portál beszámol, a közgyűlés tavaly szeptemberben Bús Balázs III. kerületi polgármester javaslatára döntött arról, hogy a tervező készítsen szakértői anyagot a Római-parton a kerítésekhez közeli nyomvonalváltozat megvalósíthatóságáról. Mivel „a budapesti beruházások körében általában nem tapasztalható mértékű viták bontakoztak ki" a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi rendszerének legjelentősebb, a Dunával párhuzamosan mintegy 3,5 km hosszan kiépítendő védműszakasz nyomvonalával kapcsolatban, Tarlós István főpolgármester tavaly novemberben egy többlépcsős szakmai konzílium megrendezését tartotta tanácsosnak.

A grémium munkájában való részvételre felkérést kaptak a vízügy és néhány járulékos szakma jeles képviselői. A cél az volt – olvasható az előterjesztésben –, hogy a konzultáció eredményeként megfogalmazott szakmai javaslattal őszinte, elfogulatlan szempontok alapján megkönnyítsék a közgyűlés végleges döntését a nyomvonalról. A szaktekintélyek többsége a védvonalat a Duna-parti sávban, a kerítésekhez igazodó nyomvonalon javasolta továbbtervezni.

Bús Balázs III. kerületi polgármester elmondta, hogy a civilek javasolták a kerítések vonalában lévő nyomvonalat. Fontosnak nevezte, hogy a védmű biztosítsa az árvízvédelmet, próbálja megőrizni a part természetközeli állapotát, valamint biztosítsa a Római-part 70 hektárjának (köztük a csónakházak és sportlétesítmények) védelmét. Hozzátette: a kerület külön szabályozási tervet fog készíttetni a Római-partra, ahol a továbbiakban is fent fogják tartani a változtatási tilalmat, hogy továbbra is a rekreációs, sportfunkciók erősödjenek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai