Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted...

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.

Ez sorrendben a 37. London Wine Fair, amely eredetileg egy kis helyiségben, egy londoni áruház ötödik emeletén lévő kis kiállítóteremből indult útjára, onnan nőtt óriás méretűre, hogy néhány éve ismét kisebbre zsugorodva megtalálja méltó helyét, az Olympia Grand Hall impozáns terében. Az Olympia London különben hét, egymáshoz szorosan kapcsolódó helyszín, ahol a viktoriánus építészet csodálatos alkotása adja a borok hátterét, és biztosít szellős, napfényben fürdő, tágas helyszínt a háromnapos szakmai programnak.

A kiállítás nyitásának első másodpercétől özönlenek a látogatók, és a vendégek számát elnézve, hihetetlen, hogy csak szakmai látogatók – éttermek, egyéb, kisebb-nagyobb vendéglátóegységek, pincészetek tulajdonosai, viszonteladók - érkeznek, pedig ez az igazság.

Külön figyelemre méltó, hogy helyi, brit kiállító a monstre rendezvényen - írd és mondd -, mindössze három van jelen, a világ más pontjairól viszont annál többen jöttek az Olympia Hall-ba. Jelentős az argentín, az ausztrál, a német kiállítók száma, mindent elsöprő a francia, olasz és spanyol nyelvterületekről érkező borosok, prosecco-sok standjainak száma. És végre mi magyarok sem szégyenkezhetünk, sőt! A London Wine Fair-en 100 nm-en, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által megálmodott és létrehozott exkluzív megjelenésű standon 9 magyar borászat állíthat ki, akik nyilvános részvételi felhívás alapján vannak jelen. Az MTÜ új koncepciójú kiállítási megjelenése már a márciusi ProWein-on debütált, ott is a társkiállítók teljes kiszolgálása, folyamatosan, egymás után zajló, kóstolóval bélelt előadások, végig, folyamatosan nyitva tartó kóstolózóna és élőzene volt – akárcsak most, Londonban. Nemcsak a borosoknak, a borok után érdeklődőknek, a kiállítók üzleti partnereinek teremtett tökéletes környezetet az MTÜ, például profi cateringet is kínálnak partnereiknek.

„Magyar boros stand, közös kiállítási lehetőség ilyen civilizált megjelenéssel még soha nem volt”, állapítja meg az egyik hazai kiállító, a Hilltop tulajdonosnője, Keresztury Éva. Ő közel harminc éve minden jelentős angliai kiállításon jelen van tételeivel. Volt, hogy fekvő gipsszel is kisegítették kollégái valahogy a rendezvényre, mert meggyőződése, hogy bort külföldön csak személyes jelenlét kíséretében, kóstoltatással, a partnerekkel való közvetlen találkozás útján lehet sikerrel értékesíteni.Húsz borral képviselteti magát a neszmélyi Hilltop Pincészet, amelyek közül a kiállítás első napján a legjobban keresett prémium válogatásukból a 2016-os Pinot Grigio-Királyleányka házasításából született cuvée.

Forrás: Vendég & Hotel


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?