hirdetés

Lett négy menő spot...

Egyik szórakoztatóbb, mint a másik. Ezek Lettország és fővárosa, Riga új mini imázsfilmjei.

hirdetés

Mind a négyet megnézhettük a magyarországi Lett Nagykövetségen, a balti ország új turisztikai lehetőségeit bemutató szakmai bemutatón, szeptember 5-én.

Fotó: Live Riga
Fotó: Live Riga

Először a balti állam turisztikai hivatalának (LIAA) képviselője országának legjelentősebb legfőbb hívószavait ismertette, legszebb természeti tájaiból tartott bemutatót.

Az évente mintegy 6 millió külföldről érkező látogatóval büszkélkedő északi ország 500 km-nyi, homokos tengerpartttal rendelkezik, csend, béke és nyugalom jellemzi desztinációit, még nem lepték el özönvízszerű áradással a turisták. Egyedi és különleges az ország történelme, városaiban szinte mindenütt lehet gyönyörködni - elsősorban Rigában - az art nouveau legszebb építészeti alkotásaiban. Gasztronómiájuk - ami a városok, települések körülött lévő természetre alapul -, finom, ízletes, sok-sok piros gyümölccsel, isteni gombákkal, húsokkal, tésztákkal teli. A lett csokoládé - kézműves csokoládégyártásuk - világhírűen tradícionális élelmiszeripari ág, cukrászatuk is kiváló. Kozmetikumaik alapvetően organikus eredetűek, nemcsak ezt, hanem még sok-sok különlegességet vásárolhat a letteknél - cipőket, ékszereket, díszítő tárgyakat, meleg ruhaneműt  -, aki az országukban jár turistaként.

A turisztikai szakember kiemelt néhány, Riga környéki kisebb-nagyobb települést is, amit érdemes felkeresnie annak, aki Lettországba érkezik. Megemlítette Kuldigát, Liepáját, a Gauja folyó torkolatát a tengerbe. Még egy érdekességről hallhattunk: különleges fesztiválok színesítik a vendégváró programokat. Ilyen például a 3 napig tartó Fény fesztivál, valamint a Poztív fesztivál, és persze ne feledkezzünk el a híres Fehér éjszakák időszakában lévő programokról sem.

A Live Riga turisztikai hivatal szakmai képviselője azt a négy vicces, laza hangulatú spotot mutatta be, amely mind a főváros nevezetességeihez, érdekességeihez kapcsolódik. A négy insider stories első darabja egy elguruló teniszlabdáról szól, ami többek közt végigpattog az öreg városrészen, a szecessziós építészet legszebb képviselői mellett valamint a Nemzeti Múzeum bejáratánál és az Opera közelében. Itt látható:

Aztán van egy másik vicces, ahol egy kövérkés kisfiú a spot szereplője, aki játékautóján elhajt a rigai Motor Múzeumba, csokit eszik itt meg ott és az Állatkertbe is elteker, na meg barátaival együtt játszik egy nagyot a belvárosi játszóparkban. Íme:

Lovon is behajt a városba egy helyi atyafi, ő is körbenéz, ha már arra jár, szemrevételez néhány éttermet, kávézót, kávépörkölőt, helyi designerek üzleteit és így tovább. Ezt is érdemes végignézni: 

És végül láthattunk egy helyi taxist is, aki szintén tuti jó helyekre viszi utasait a városban éjjel-nappal, íme: 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai