Megjelent a Pont Itt őszi száma

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban nem az ugyanarról a piacról élő szolgáltatók, hanem azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. És ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ezért választottuk legfrissebb lapszámunk fókusztémájának is.

Megint ugyanoda, az alapvonalra tér vissza a teljes turisztikai szektor, ahonnét egyszer elindult, és amit egyszer már pokoli nehézségek árán maga mögött hagyott a Covid megszorításainak feloldásakor. A költségnövekedés és a munkaerőhiány okozta nehézségeket ugyan tudja kezelni a magyar, merthogy furmányos nép vagyunk, csakhogy nem egy esetben ez az érvényes jogi szabályok kijátszását jelenti, vagy ha nem, akkor  minőségromlással jár együtt például a vendéglátásban. Milyen praktikákhoz folyamodhatnak a szakmai szereplői a túlélés érdekében?

Az oktatás, a toborzás és az olyan megoldások, mint a munkaerő-behozatal harmadik országból, minden eddiginél fontosabbá váltak a szakma jövője érdekében. A témáról olvashatnak legfrissebb számunkban.

És arról is, hogy az országban egyre több étteremben váltanak á la carte-ról menüztetésre – nyilván ezekben az esetekben is a kényszerhelyzet szüli ezt a megoldást. Szó van arról is a legfrissebb számban, miként valósítható meg a szezonalitás a hétről-hétre emelkedő alapanyagárak mellett.

Kiderül az is, hogy van olyan turisztikai szegmens, amely meg se rezzen a világpolitikai - és gazdasági turbulenciák hatására, hasít tovább.

Kedves Olvasóink, forgassák haszonnal a Pont Itt őszi, legfrissebb számát!


A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.