Megkésve

Ami a 2017 karácsonyán elhunyt Jakabffy László volt a vendéglátás konyhai frontján, ugyanaz Niszkács Miklós a hazai gasztronómia, a vendéglátás teljes szakmai területén - beleértve annak szakmai újságírás részét is. „Magyarán” a vendégvárás, az elegáns gasztronómiai újságírás doyenje volt. Mert most érkezett a hír, amelyet még mindig nem hiszünk el.  

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Valahogy nem fér bele Niszkács Miklós alakjába, a hozzá tartozó image-be, hogy többé nem találkozunk vele minden fontos – de tényleg minden fontos és jelentős – hazai gasztronómiai eseményen, topétterem megnyitón, gasztronómiai díjkiosztón, és mindenütt, ami csak a hazai vendéglátásról szól. És félre né értse senki, ő egyáltalán nem az a szakmai újságíró, szakmai lap főszerkesztő és egyben laptulajdonos volt, aki csak enni, vagy beszélgetni jelent meg egy-egy fontos hazai gasztroeseményen. Nem. Mindent tudó mosolyával állt valahol állt egy csendes szegletben, végignézve azt az eseményt, amiért érkezett, beszélgetve kollégákkal és korábbi kollégákkal, és aki nem ismerte őt a hazai gasztronómia világából, arról bátran kijelenthetjük: az illető nem ismeri a hazai gasztronómia világát. Igazi békebeli, a szó legnemesebb értelmében a polgári jóvilágot, eleganciát képviselte ebben a ma már erősen más utakra tévedő szakma berkeiben, a jólétet, a nyugalmat, a jó ételeket, a szép italokat hirdette és kedvelte, azokról írt, beszélt és tett is érte – mint a Gerbeaud, majd az Onyx, azaz Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermének esetében is. Családját mindenek felett imádta, és most már tényleg nem tudnék róla többet múlt időben írni, még nem lehet róla megemlékezni, a nekrológ üresen cseng, annyira hihetetlen, hogy nincs többé.

 

Forrás: turizmusonline.hu


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.