hirdetés

Nébih: elkészült az útmutató a vendéglátás és az étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához

Több éves előkészítés után foghatják végre kezükbe a vendéglátás és a közétkeztetés szereplői a jó higiéniai gyakorlat útmutatóját.

hirdetés

"A Nébih életében nagy nap ez a mai - Nemes Imre, a Nébih élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi elnökhelyettese. - A most tízezer példányban elkészített kiadvány ugyanis egy eddig példátlan mértékű szakmai együttműködés eredményeképpen jött létre, és szilárd alapja lehet annak a stratégiának, amely évtizedes távlatban határozza meg az élelmiszerbiztonság feladatait."
Zoltai Anna, a Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vendéglátás és étkeztetés-felügyeleti osztályvezetője, a munkacsoport irányítója kiemelte, hogy a négy év alatt, kéthetes gyakorisággal tartott munkacsoport üléseken gyakran vérre menő viták során formálódott ki az a végleges anyag, amely valamennyi részt vevő szervezet álláspontját és érdekeit képviseli. A vendéglátás civil szervezetei a kezdeti érdektelenség után fokozatosan kapcsolódtak be a sok esetben nehéz, sok esetben kellemesnek mondható munkába.
"Hatalmas siker, hogy olyan szervezetek is részt vettek egymás mellett a végleges forma megtalálásában, akik egyébként nincsenek egymással diplomáciai kapcsolatban - tette hozzá Zoltai Anna. - Remélem, hogy a felhasználók olyan szeretettel forgatják majd, amilyen szeretettel a munkacsoport készítette azt."

Az osztályvezető kiemelte, hogy a munka nem ért véget, ha a folyton fejlődő világban a gyakorlat túlhaladja a könyv megállapításait, készek módosítani azokat. Már megkezdődött a konyhák és éttermek tervezési ajánlásaival kapcsolatos munka és az allergén összetevők jelölésével kapcsolatos tudnivalók is kidolgozásra várnak.

A Vendég & Hotel Online kérdésére Zoltai Anna elmondta, hogy azok a konyhák, ahol az útmutatóban foglaltak szerint folyik a munka, nem kell tartsanak indokolatlan Nébih bírságoktól.

Józwiak Ákos, a Nébih Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóságának igazgatóhelyettese a közelmúltban elkészült élelmiszerlánc-biztonsági stratégiáról szólva bemutatta annak strukturális felépítését és eszközeit, kiemelve a tudásmenedzsment és a hosszú távú érdekek figyelembe vételének fontosságát.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke üdvözölte, hogy a Nébih felismerte azt, hogy az adózót nem tönkretenni, hanem támogatni kell. Megfogalmazása szerint az útmutatóval "közös tudásból létrehozott védőháló készült a vendéglátás artistáinak".

A most tízezer példányban kinyomtatott kiadvány az érdeklődők számára díjtalanul letölthető a Nébih honlapjáról.

 

 

 

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk