hirdetés
hirdetés

Németország több mint egymillióval növelte vendégéjszakáinak számát

A németországi beutazó turizmus 2017. első félévében erőteljes növekedést mutat. 

hirdetés

Június végéig a Szövetségi Statisztika Hivatal előzetes adatok alapján 36,7 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztrált a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken – ez 1,2 millióval haladja meg az előző év ugyanezen időszakának adatait és 3 százalékos növekedésnek felel meg.

A globális turizmus 2017-ben továbbra is pozitív fejlődést mutat. Az év kezdetén az UNWTO turisztikai világszervezet 3-4 százalékos növekedést jósolt a nemzetközi érkezések terén világszerte és 2-3 százalékos növekedéssel számolt Európára nézve.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Az úti cél Németország három százalékos növekedéssel és több mint egy milliós vendégéjszakaszám-növekedéssel az első félévben kiváló féléves mérleget prezentált a nemzetközi versenyben. Ezáltal Németország utazási desztinációként a külföldiek körében olyan népszerű, mint még soha.” 

© FrankenTourismus TKS Bamberg Hub
© FrankenTourismus TKS Bamberg Hub

A Forward Keys felmérés legfrisebb értékelései alapján az augusztus elejéig történt Németországba irányuló nemzetközi repjegyfoglalások száma a harmadik negyedévre nézve 5,6 százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának adatait.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai