hirdetés
hirdetés

Ahmed Bahgat, az Anubis Travel ügyvezetője

Nyári tervek, átrendezett kapacitások

Az érdeklődés átalakulásának megfelelően átrendezte kapacitásait az idei nyárra az Anubis Travel. A görög szigetek kiemelt figyelmet kap idén. Az év során megkezdi működését a cégcsoport két új tagja Csehországban és Ausztriában.

hirdetés

Melyek lesznek az idei év sláger úti céljai?

Az előfoglalási időszak hasonlóan alakult, mint egy évvel ezelőtt, ugyanakkor átrendeződés figyelhető meg a desztinációk között: Egyiptom iránt csökkent, a mediterrán üdülőhelyek iránt viszont nőtt az érdeklődés. Jordánia iránt hasonló az érdeklődés, mint tavaly. Ennek megfelelően átterveztük kapacitásainkat. Rodoszon és Krétán jelentősen több férőhelyet kínálunk idén, mint tavaly. Akkor száz-száz helyünk volt hetente a járatokon, az idén viszont önállóan bérlünk egy-egy 189 férőhelyes repülőgépet a Travel Service-től, és nem lesz albérlőnk egyik járaton sem. Tavaly második helyen voltunk a piacon a két görög szigetre irányuló szervezett utasforgalom szempontjából, az idén elképzelhető, hogy a saját csomagszervezésben a legnagyobbak leszünk e két úti cél esetében.

Lesz-e elég szállodai szoba a megduplázott charteres kapacitás mellé?

Már nyolc éve programozzuk a két görög szigetet, így nem újdonság nálunk ez a két desztináció. Kétségtelen, hogy idén a közel- keleti bizonytalanság miatt még népszerűbb lesz Spanyol- és Görögország, mint a korábbi években, ezért én idén előre fixen lefoglaltam és ki is fizettem a görög szálláshelyeket. Ugyanakkor az is látszik, hogy Egyiptom, Tunézia és Törökország kevésbé lesz népszerű, mint tavaly. Mivel régóta dolgozom együtt a görög partnerekkel, tudtam bővíteni a kontingenseket, ráadásul jó árakat sikerült kiharcolnom. A bevált szállások mellett újak is bekerültek az árualapba. A rodoszi háromcsillagos Princess Florát a legjobb áron kínáljuk a piacon, újdonság a kínálatban a háromcsillagos Hotel Lito Ixián és a Sunbeach Lindos, mindkettő közvetlenül a tengerparton, all inclusive ellátással. Krétán a korábbi évek két népszerű szállodája, a Palm Bay és a Christiana Beach továbbra is szerepel a kínálatban, ugyanakkor olyan újdonságokat is kínálunk, mint a Gouves Maya Hotel.

Mikortól indulnak a charterek?

Június 15-én indul az első járat és szeptember 28-án repül az utolsó, mindkét görög charterlánc szerdánként közlekedik. Az árak a görög szigeteken nem sokkal magasabbak, mint tavaly. Nem mondható el ugyanez Mallorcáról, amelyet szintén nyolc éve programozunk, ott az idén öt-tíz százalékkal nőttek az árak, a kapacitást itt nem tudtuk bővíteni az erős német és brit kereslet miatt. A spanyol szigetre szintén a Travel Service charterjáratával juthatnak el utasaink. A kínálatban szerepel a tavaly is népszerű Ipanema Beach/ Park és a Torre Azul szálloda.

Jordániában is erős évnek nézünk elébe. Egyedül programozzuk ezt a desztinációt Magyarországon. Az előszezonban, április– májusban egy charterjáratunk lesz Aqabába, amely továbbrepül az egyiptomi Hurghadába, a főszezonban ezt várhatóan különválasztjuk két önálló járatra. Jó hír a Jordániába készülő utasoknak, hogy sikerült még a korábbinál is jobb árakat szerezni a Marina Plaza szállodába, és végre bekerült a kínálatba az ötcsillagos, all inclusive Radisson Blu Hotel. Egy új Aqaba/ Eilat kombinált üdülést is ajánlunk az idén.

Olcsóbbak-e idén a török szállodák?

Már negyedik éve szervezünk üdüléseket a török Riviérára, de az idei év nehezen indult. Azért bízunk benne, véleményem szerint hamarosan beindulnak a foglalások. Azért is vagyok bizakodó, mert új török partnerrel dolgozunk az idei évtől, ennek következtében jó árakat és nagyon jó szállodákat tudunk kínálni. Az orosz és német turisták elmaradása miatt a török szállodások már megkezdték az akciózást, ennek hatására a magyar utasok is fantasztikus árakon foglalhatnak az idén.

Mi újság Egyiptomban?

Megítélésem szerint a főszezonban összesen három-négy charterlánc fog közlekedni Magyarországról Egyiptomba, ebből kettő a miénk, és ez éppen elég lesz. Korábban ennek a kapacitásnak a többszörösére volt kereslet, de a globális bizonytalanság miatt elmaradnak azok az utasok, akik csak a jó árak miatt utaztak oda. Vannak azonban olyan törzsutasok, akik rendszeresen visszajárnak, ismerik az országot és biztonsági helyzetet, és tudják, hogy nincs mitől félni, ők idén is utazni fognak.

Említette, hogy az Anubis Travel terjeszkedik a régióban.

Miután évek óta stabilan működünk Magyarországon, úgy döntöttem, hogy Ausztriában és Csehországban új céget alapítok. Már 2011 óta működik az AWT Reisen Egyiptomban, ő kezeli az összes oda érkező utasunkat. Az AWT (Anubis Worldwide Travel) Austria és az AWT Czech Republic az idén év közben kezdi meg működését. Mindkét cég az adott országban lesz bejegyezve, ottani biztosítóval fog szerződni, helyi engedélyek alapján fog működni, és a Magyarországon elérhető árualapot kínálja.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai