hirdetés
hirdetés

Padlón az easyJet

Az easyJet 25 éves történelme során most először 1,27 milliárd font veszteséget könyvelhetett el a szeptember 30-ig tartó üzleti évre vonatkozóan. A bevételeik több mint a felére csökkentek.

hirdetés

Johan Lundgren, a légitársaság vezérigazgatója szerint bár a vakcina érkezéséről szóló múlt hétfői bejelentés óta 50 százalékkal nőttek a foglalásaik, az easyJet várhatóan a normál kapacitás mindössze 20 százalékával repül majd 2021 elején, adja hírül a bbc.com. Budapestről a járvány előtt kilenc útvonaluk működött, ebből mára ebből csak egyetlen egy maradt, Bázel, írja a forbes.hu portál.

Bár a Pfizer és a Biontech bejelentése arról, hogy a közösen fejlesztett védőoltásuk a harmadik klinikai fázisban végzett vizsgálatok szerint 90 százalékban hatékonynak tűnik, és valamit segített a légitársaságok forgalmán, az easyJet mégsem örülhet felhőtlenül. Míg a legtöbb versenytársa nemzeti légitársaság, azaz bőven kaptak állami tőkepótlást, addig az állami tulajdonos nélkül működő cég nehéz helyztebe került és maradt ebben az időszakban a piacon.

A február óta 51 százalékkal leértékelődött easyJet részvényértékei a múlt hétfői bejelentés óta 45 százalékkal nőttek, de súlyos hitelfelvétel is nehezíti a cég helyzetét. Ugyanis áprilisban vettek fel 600 millió font (nagyjából 240 milliárd forint) államilag támogatott hitelt, a visszafizetés részleteiről most is egyezkednek. 

A teljes hír elolvasható: itt.

 

(forrás: Forbes.hu / BBC)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai