hirdetés

Peti és Norbi Budapestre megy

December 5-én, pénteken, Mosonyi Péter szakács és Kővári Norbert felszolgáló, a szekszárdi, sérülteket foglalkoztató étterem, az Ízlelő csapatának két tagja kapta azt a különleges szakmai lehetőséget, hogy a budapesti ötcsillagos szálloda, a Budapest Marriott Hotel konyháján és vendégterében eltölthettek egy napot, belelátva az ottani munkába, ismerkedve kicsit egy luxusszálloda hétköznapjaival.

hirdetés

A megérkezőket kedvesen fogadták, egyenruhába bújtatták, és ki-ki indult oda, amihez ért: Peti a konyhára, Norbi pedig a vendégtérbe, ahol már javában tartott a reggeliztetés. Poharakat vitt ki tálcán a dzsúzok mellé, majd amikor lanyhult a roham, Rókai Péter, az étterem egyik menedzsere körbevezette a házon, megmutatta, hol mi történik náluk. Látta a karácsonyi díszekbe öltöztetett lobbit, ahol jött-ment a sok-sok vendég, a konferenciatermek sorát.

 Peti pedig annyi húst hártyázott le a konyhán, amit azt mondja, még életében soha egy nap, náluk egy hét elteltével se fogy annyi, mint a pesti hotelben egyetlen nap leforgása alatt. Közben Norbinak egy felszolgáló megmutatta, hogy zajlik náluk ebédhez a felterítés, az ebéd alatt is segíthetett, hallhatta, hogy bánnak a vendéggel, mit kérdeznek, hogyan felelnek a kérdésekre, és Norbi vihetett ki egy-két italt is az ételek mellé. Mivel a ház Pepper’s éttermében látványkonyha működik, látták, hogy a szakácsok az ebédet sokszor a vendégek előtt állították össze a kérésük alapján.

Peti és Norbi sok-sok élménnyel gazdagon tértek vissza Szekszárdra, sok érdekességet láttak, próbáltak ki a gyönyörű szállodában, a jövő hétvégén pedig Marika, a kerekesszékes felszolgáló és Évi - ismét egy szakács a konyháról-, aki halláskárosult, indulhat majd Budapest felé.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai