hirdetés
hirdetés

Rekordévet várnak az idén az USA-ban

Minden eddigi rekordot megdönthet az Egyesült Államok turisztikai ipara idén.

hirdetés

Az USA kereskedelmi minisztériumának legfrissebb - június 17-i - jelentése szerint ugyanis a külföldi turisták január és április között 48,3 milliárd dollárt költöttek turisztikára és kapcsolódó szolgáltatásokra az Egyesült Államokban - ez 13 százalékkal magasabb mint az előző év hasonló időszakában. A fellendülés különösen áprilisban volt jelentős, hiszen az ebben a hónapban elért 9,4 milliárdos bevétel 17 százalékos növekedést jelent.

Az USA iránt megnövekedett nemzetközi érdeklődés valószínűvé teszi, hogy 2011-ben 60 millió külföldi keresi majd fel az országot - beállítva ezzel a 2001-es terrortámadások előtti rekordforgalmat! A minisztérium statisztikai jelentése nem csupán a szorosan vett idegenforgalmi bevételeket - szálloda, közlekedés, éttermi szolgáltatások - tartalmazza, de hozzáteszi a szórakoztató ipar, ajándéktárgyak, helyi közlekedés, wellness szolgáltatások becsült árbevételét is.

Az amerikai közlekedési cégek különösen kivették részüket a növekedésből. A repülő- hajós és vonat társaságok árbevétele ugyanis idén áprilisban 2,9 milliárd dollárra ugrott, ami 26 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet, s ezzel beállították a 2008 áprilisi rekordot.

Az USA turizmusból származó kereskedelmi többlete 2011 első négy hónapjában 12,9 milliárd dollárt tett ki és ez tovább erősíti az amerikai turisztikai ipar pozícióit. A beutazások növelésére szolgáló marketing akciókra az elkövetkezendő két évben 200 millió dollár áll rendelkezésre. Ennek forrása az elektronikus beutazási illetékből (ESTA) - személyenként 14 dollár - származó bevétel lesz, amelyet egy erre a célra létrehozott szervezet használhat majd fel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai