hirdetés
hirdetés

Siker Spirit Kínában

Két magyarországi spa - wellnes hotel is európai díjat nyert az elmúlt években. S hogy mindez "aprópénzre is váltható" igazolja az élet: a sárvári Spirit és a hévízi Carbona hotel mintájára Peking közelében és Tajvanon is létesül egy-egy ház, ahol a a magyar know-howt "beépítve" hozzák létre a gyógyidegenforgalom alapjait. Ráadásul a kezelések egy részénél magyar alapanyagokat is felhasználnak majd. 

hirdetés

A két sikerhotel "exportjáért felelős Pocsai Alex, a Spirit−Carbona csoport résztulajdonosa örömmel számolt be arról, hogy  a kínai fővárostól 100 kilométerre levő 272 szobás hotelt már megnyitották s, a hét végén a helyi - kínai -  sajtónak is bemutatják fejlesztési elképzeléseiket.

A második hotel azonban már a megvalósítás stádiumában van: a Tajpejtől 50 kilométerre levő szálloda  tervezése  gőzerővel folyik. Mindkét gyógyhotel helyi termálvízre épül kínai tőkéből. A kínai piacon még újdonságnak számító gyógyhotelek azonban magyar tervek szerint készülnek és az üzemeltetésben is jelentős szerepet játszik az itteni − magántulajdonban levő − Spirit-Carbona szállodacsoport.

A kínai üzletben tulajdonostársuk az az Alfred Hackl, aki korábban az ausztriai Rogner hotelekben, majd a Hotel Spiritben töltött be igazgatói posztot. Bár a nyitás óta csak néhány hét telt el a pekingi hotel esetévben már a bővítést készítik elő: újabb 220 szobát, illetve gyógyászati és spa - központot terveznek. Az összesen 64 ezer négyzetméter alapterületű új a nagyközönség számára is nyitott vizes centrumban több mint 50 medence várja majd a látogatókat. Ehhez kapcsolódik majd egy nagyméretű konferencia-központ is, a beruházást Bánfalvy Koppány tervei alapján valósítják meg.

A tavalyi évet mindkét hazai hotel jó eredményekkel zárta. A  hévízi Carbona  árbevétele 2,5 milliárd forintra nőtt, adózás előtti eredménye pedig megközelítette az 500 millió forintot. Lukács Ferenc igazgató kérdésünkre elmondta, hogy az idei év első felében tovább nőtt a bevétel és a profit is. A sárvári Spirit  árbevétele is évek óta nőt: tavaly  már 3 milliárd forintra rúgott - ez közel duplája a 2009-es  adatnak. Az ötcsillagos ház a tavalyi évben 600 millió forintos profitról adott számot.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai