hirdetés
hirdetés

Siófokon is indul hajós képzés

A Siófoki Szakképzési Centrum és a BAHART hajós képzést indít ősszel Siófokon. Első lépcsőben érettségire épülő felnőttképzés keretein belül indul az oktatás, de a cél mindenképp egy hajós technikus szakgimnáziumi osztály indítása a városban — közölte pénteken a BAHART.

hirdetés

Mint arról tájékoztattak, jelenleg Magyarországon két szintű iskolarendszerű hajós képzés lehetséges, melyek eddig kizárólag Budapesten voltak megszerezhetők. A képzésben résztvevők jelentős számban a megszerzett végzettséggel külföldön keresnek munkát, vagy pályaelhagyóvá válnak. Emellett elmondható, hogy az iskolarendszerű középfokú oktatás még nem teljesen elégíti ki a magyarországi munkaerő-piaci, munkaadói igényeket. Az iskolarendszeren kívüli, hatósági képesítések megszerzésére irányuló tanfolyamok pedig nem központi szervezés és felügyelet mellett történnek, hanem piaci alapon alakult és minőségében jelentősen eltérő képzőszervek végzik.

A képzés célja az állam által elismert hajózási technikus szakképesítésre történő felkészítés, amelynek során a képzésben résztvevők képesek lesznek részt venni hajó gépházi és fedélzeti munkájában, a hajó állagmegóvási, karbantartási, javítási munkáiban, valamint a napi tevékenységben. Elsajátítják a szolgálati beosztást ellátásának követelményeit, továbbá német vagy angol nyelven, alapszinten kommunikálni. El tudják látni önállóan a vízből mentést, és képesek lesznek elsősegélyt nyújtani, újraéleszteni. 

A jelentkezési feltételeknek megfelelők (érettségi végzettség, úszástudás, egészségügyi alkalmasság) tervek szerint 800 óra képzést kapnak. Ebből 320 óra elméleti- 480 óra gyakorlati oktatás.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai