Szamos-cukrászda nyílt Bécsben

Beváltotta ígéretét Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos marcipán birodalom tulajdonosnője, aki sokszor hangoztatta: „nem nyit már több saját üzletet, csak egyetlen kivétel lehet: ez Bécs”. 

Amikor kiderült, hogy az osztrák főváros belső kerületében, a harmadikban, egy nagyon frekventált helyen működő cukrászda esetében új bérlőt keresnek, nem habozott a család, úgy döntöttek, belevágnak a régóta dédelgetett terv megvalósításába. Így született meg a Mathias Szamos Konfiserie, egy cukorral bevont gyönyörű ékszerdoboz, amelynek hangulata, stílusa, miliője az osztrák-magyar monarchia korát idézi. A december 3-i ünnepélyes megnyitón többek közt elhangzott, Bécs kávéházi hangulatába nagyszerűen beleillik a Szamos világa, sőt, Esterházy-tortájuk egyenesen a Demmel minőségével vetekszik.

 

 Az pedig, hogy a Bécsben élő magyarok nagy számban voltak jelen a megnyitón, azt jelezte, már nagyon várták, hogy kedvenc cukrászdájuk Bécsben is színre lépjen, valószínűleg ez lesz egyik kedvenc találkozóhelyük. Kerényi Ádám a tulajdonosok nevében elárulta az egybegyűlteknek, hogy a bécsi üzlet megvalósítása páratlan logisztikán alapul, hiszen a sütemények nem helyben készülnek, hanem ugyanott, mint az összes többi, a pilisvörösvári üzemükben, ahonnan fagyasztott állapotban szállítják tovább magyarországi üzlethálózatukba és most már Bécsbe is. A megnyitónak külön kedves színfoltja volt, egyben a családi vállalkozást is jelképezte, hogy egyszerre négy generáció volt jelen a Mathias-megnyitón: a 94 éves Szamos Margit néni, valamint lánya, Gabriella, és fia, Ádám a családjával, köztük a legkisebb Szamos-sarj is, aki egyelőre még ölben érkezett (és nem mondott beszédet), csak csendben nézelődött a szaloncukrok, marcipánszívek között.

Forrás: Vendég & Hotel


Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja 

A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.