Széll Tamásék bisztrót nyitnak a Hold utcai Piacon

Amint lezajlik január végén a franciaországi Lyon-ban a Bocuse d’Or döntő, Széll Tamás és párja, Szulló Szabina utána sem tétlenkedik, mert nagy fába vágták a fejszéjüket: 2017 februárjában saját vendéglátóhelyet nyitnak a fővárosban, a belvárosi Hold utcai Piac földszintjén.

A hely neve az eddig üresen álló stand száma, azaz Stand 25 Bisztró lesz. Társuk is van az új vállalkozáshoz, Csahók Ibolya személyében, aki a vendéglátás körüli teendőket vállalta magára. Szabina és Tamás pedig azzal foglalatoskodnak, amihez igazán értenek: ők főznek a konyhán. Amelyről egyébként bárki meggyőződhet majd, hiszen csak egy üvegfal választja el a 40 főt befogadó vendégtérről a professzionális gépekkel felszerelt látványkonyhát.

A hely amúgy összességében nem nagy, mintegy 50 nm-nyi terület, a helyet Fejes Gergő belső építész tervei alapján rendezik be. A konyha stílusa pedig erősen különbözik a piac felső szintjén lévő vendéglátóhelyek koncepciójától, hiszen fent főként egyféle ételt kínálnak egy-egy helyen, míg Széll Tomiék teljes menüsort, azaz elő-, főételt és desszertet is kínálnak minden nap, az étlapot pedig, terveik szerint, hetente cserélik. De, mint elmondták, emblematikus fogásaik - ilyen a gulyásleves, a rakott krumpli vagy a somlói galuska - mindig szerepel majd az ajánlatok között, és természetesen, ahogy eddig is, alapvetően magyar alapanyagokkal dolgoznak.

 


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?