hirdetés
hirdetés

Kacsakő dobó bajnokság a Dunán

Kedd este került Budapesten megrendezésre az Első Dunai Éjszakai Kacsakő Dobó Bajnokság.

Munkatársunktól

hirdetés

"Kedden Budapesten a Duna kilép a medréből, ezért a pesti rakpart egy része le lesz zárva az autóforgalom elől, így alkalmunk lesz megközelíteni a Dunát, és megrendezni az Első Dunai Éjszakai Kacsakő Dobó Bajnokságot - tájékoztattak a szervezők a criticalmass honlapján.

Versenykiírás
Versenykiírás
Nem tréfa volt, hanem egy egészséges, spontán akció, hogy felhívják az urbanizált démosz figyelmét: Hahó emberek, mi mindenre jó ez a csillogó csík itt a város közepén, amit Dunának hívnak, és amit, ha épp nem árad, sokan észre sem vesznek.

A Margit híd pesti hídfőjének déli oldalán, az alsó rakpartra vezető lehajtón mintegy 50-60 ember, lelkes huszasok, hamrincasok biztatják a mezőnyt. Munkatársunk helyszínre érkezésekor a 17.30-kor kezdődő selejtezők már lementek. Kemény küzdelemben a dobóatléták már a középdöntőben gyűrik egymást. Nehezített pálya: áradó, uszadékkal teli folyóban a lehető legtöbbet pattanjon a kő a vizen. A sportszert - több tucat lapos kavicsot - a szervezők biztosították. Laca és Bálint jutnak a döntőbe. Pár perccel később Laca boldogan emeli a párás budapesti estébe jutalmát, egy camambert nagyságú, világos követ, melyen hatalmas egyes áll. A Margit hídon hazafele robog a város, Laca boldogan mutogatja a közönségnek jól megérdemelt díját. A közönség tapsol, a járdaszegélyen álló alumínium termoszok mögött ütős zenekar dobol. "Lehet, én nyertem, de azért voltak itt olyanok, akik a selejtezőben egy dobásból nyolc pontot is összehoztak" - ismeri be sportszerűen, de az összpontszám számít. Egy pattanás egy pont.

Az este során mindenki megmutathatta, mit sajátított el a vízi kőpattintás ősi művészetéből, a megmaradt kavicsokat a nézők dobálták be a kavargó folyamba. Persze a verseny nem meghívásos, nyitva bárki számára; a jövőben is. „Lesz folytatás” - nyugtatnak szervezők.

"Célunk megmutatni: van élet a Duna-parton az úton túl. Megmutatni, jobban is lehet használni a folyót egy városban, mint ahogyan most Budapest teszi" - magyarázza az esemény értelmét a szervező Vályó (Város-folyó), facebook-os csoport.

És hogy miért éjszakai, miközben este volt? Hát ja, jó ez a név, de az időpont marad, hogy a munkában töltött órák után egy alapos kacsakő dobó bajnokságon frissítsük fel zsibbadt tagjainkat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai