hirdetés
hirdetés

Vezetőváltás a debreceni repülőtér élén

Március 21-től új ügyvezető igazgató áll Debrecen légikikötője, az Airport Debrecen (AD) élén. A leköszönt Farkas András helyére Kedvek Zsuzsannát nevezték ki a pozícióra. Kedvek Zsuzsanna 2006 januárja óta dolgozik a repülőtér vezetésében mint gazdasági igazgató.

Munkatársunktól

hirdetés

Kedvek Zsuzsanna egyelőre augusztus 31-ig, az idei tervek elfogadásáig látja el ügyvezetői feladatát, további megbízásáról ezt követően születik döntés a tulajdonos részéről, mely jelenleg még a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-n keresztül cívisváros önkormányzata.

Az új ügyvezető a Turizmus Online érdeklődésére elmondta: továbbra is folynak tárgyalások légitársaságokkal egy menetrend szerinti járat beindításáról, mely Debrecent és a régiót valamely jelentős és nem túl távoli gyűjtő-elosztó repülőtérrel kötné össze. Farkas András, az AD leköszönt vezetője korábban elmondta: „Ideális az lenne, ha Európa nagy, gyűjtő repülőterei közül Münchenbe vagy Frankfurtba tudnának a régió utasai eljutni valamely nagy, német légitársaság járatán.” A járat indításának elősegítésére az AD még tavaly belekezdett egy, a régió valós utazási igényeit bemutató felmérés elkészítésébe. Korábbi évekhez hasonlóan idén is igénybe veszik a repülőtér infrastruktúráját légitársaságok gyakorló repülésekhez. Korábban a Wizz Air oktatta itt a pilótáit különféle manőverek végrehajtására.

Charter akár Oroszországból is

Sürgés-forgás
Kedvek tájékoztatott: folynak a tárgyalások a nyári charterek beindításáról. Idén is lesz Tunézia, illetve egyiptomi charter is indul Hurghadára a Best Reisen szervezésében. Még a tavalyi szezon végén kiderült, ismét lenne igény egy görög desztinációt repülő charterre. Nem dőlt még el, ez pontosan mi lesz, folynak a tárgyalások - ismerteti az ügyvezető hozzátéve, hogy az igény változatlanul nagy a reptér vonzáskörzetében.
Szintén folynak a tárgyalások egy spanyol, olasz és orosz charter indításáról. A spanyol járat kiutas, míg az olasz mindkét irányba igénybe vehető lenne, utóbbi pedig beutas; gyógyturistákat hozna egy - jelenleg még meg nem határozott - orosz városból. Spanyolországban Mallorcára közlekedett charter három éven keresztül, közel 100%-os kihasználtsággal - tájékoztatott Kedvek Zsuzsanna.

Tavaly meg az idén

Mint arról korábban beszámoltunk, az utaszám növekedésével zárta a tavalyi évet a cívisváros repülőtere. A 2009-es 20 ezer körüli után 24 415 utassal fejezte be 2010-et az AD. A kiutazó charter utasok száma a szezon során összesen 18 768-at tett ki, míg a beutazóké 2 248-at. A fennmaradó 3339 utast a kisgépes, katonai forgalom valamint a város labdarúgó csapatát és szurkolóit a mérkőzések helyszínére szállító járatok jelentik - tájékoztatott korábban Farkas András. Igen jó kihasználtsággal közlekedtek a charter járatok; szeptemberben szinte 100 százalékos töltöttség mellett indultak útjukra az Airbus-ok, Boeing-ok és Embraer-ek, melyre azelőtt nem volt példa a leköszönt ügyvezető elmondása szerint.

„A 2011-es évről elmondható, hogy forgalom és utasszám tekintetében jobban indult, mint az előzőek, reméljük, ez a tendencia folytatódik” - biztat Kedvek Zsuzsanna.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai