hirdetés
hirdetés

Zsebre vághatja Erzsébetvárost

Erzsébetváros az Appsters-el közösen részt vett egy új okostelefon alkalmazás, az iCity fejlesztésében, mondta el Vattamány Zsolt, a kerület polgármestere szombaton az Örkény kert rendezvényen.

hirdetés

Nyírő András, Appsters-ügyvezető szerint a korszerű városmarketinghez már nem elegendő egy weboldal, ma mobilról is könnyen elérhető tartalmakra és szolgáltatásokra van szükség.
Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével bárki tehet egy virtuális sétát, és megismerheti a több ezer éves múltra visszatekintő városrész különleges gazdagságát. A turisták ellátogathatnak Erzsébetvárosba, hogy megismerkedjenek a kerület történelmével, kulturális életével, ünnepeikkel és hétköznapjaik eseményeivel. 

Az iPhone-ra és iPad-re kifejlesztett alkalmazás tulajdonképpen turisztikai GPS-ként funkcionál: több száz különböző kerületi turisztikai célpontot helyez el a kerület virtuális térképén. A virtuális útikalauzként is értelmezhető alkalmazás fényképekkel és ismertetőkkel szolgál Erzsébetváros múzeumaihoz, éttermeihez, különféle nevezetességeihez. A telefon, kamerája segítségével felismeri a kerület épületeit és információval szolgál róluk.

Nyírő András bejelentette, hogy magyar és angol nyelven is már működik a rendszer. Elérhető az okos telefonokról a kerületben 150 helyszín, 43 étterem, cukrászda. 429 fotó is szerepel, valamint a praktikus információk mellett térképek is eligazítják a keresőket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai