A legjobb Greennováció: Ökofalu Zalaszentmárton!

A harmadik Greennovációs Nagydíjra már több iparágból lehetett nevezni, így rekordszámú pályázat futott be. A döntőben mindenki győztesnek érezhette magát, a zalaszentmártoniak picit jobban. A „kategórián kívüli” innováció minden pályázót maga mögé utasított.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Minden eddiginél több, 50 nevezés érkezett a Professional Publishing Hungary által meghirdetett Greennovációs Nagydíj pályázatra. A magas számot az is eredményezte, hogy ezúttal nem csak az FMCG szakterületről lehetett nevezni, hanem szinte minden iparágból. Az öt kategóriából (gyártó/termelő, termék, kereskedő, szolgáltató, reklám/promóció) 21 pályázat jutott a döntőbe, a győzteseket pedig március 26-án, a Falk1 Rendezvény központban megrendezett díjátadón jelentették be.

A döntőbe jutott innovációkat, a nyerteseket és a különdíjasokat Hartay Mihály, környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szakértő mutatta be, pár szóban ismertetve az adott fejlesztést.

A legjobb a legjobbak között a zalaszentmártoni ökofalu lett. A helyi önkormányzat pályázata ugyan egy kategóriában sem győzött (részletes lista keretesünkben), a zsűri mégis úgy gondolta, az innováció önmagában felülemelkedik a kategóriákon és megérdemli a Nagydíjat.

Az eredményhirdetés után Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese a hazai környezetvédelmi pályázatokról, trendekről, illetve kormányzati törekvésekről tartott előadást, majd Petrik Ida, a BCSDH igazgatója a vállalati fenntarthatóság komplex értelmezését fejtette ki, majd a győztesek ismertették nyertes fejlesztéseiket.

A pályázatok részletes bemutatását, illetve fotógalériánkat csütörtökön láthatják az Élelmiszer Online-on!

 

A NYERTES PÁLYÁZATOK A KÖVETKEZŐK:

 

Greennováció Nagydíjas:

Zalaszentmárton Község Önkormányzata

Ökofalu Zalaszentmárton

 

 

 

Greennovatív gyártó/termelő

 

Győztes:

Havita-TÉSZ szövetkezet, Derecskei Gyümölcsös

(A Felelős kertművelés program – Miért jó almának lenni Derecskén?)

 

 


Különdíjas:

Egis Gyógyszertár Nyrt.

(Eljárás és berendezés a gyógyszeriparban keletkező technológiai hulladékvizek AOX-mentesítésére)

 

 

 

Greennovatív termék kategória

 

Győztes:

Bárczy Környezetvédelmi Kft.

(Olaj kiszűrése vízből)

 

 

 

Különdíjas:

RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

(VIDEOKONTROLL, a mezőgazdasági szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere)

 

 

 


Greennovatív kereskedő kategória

 

Győztes:

Unio Coop Zrt.

(Unio Coop Zrt.)

(Ebben a kategóriában nem volt különdíjas)

 

 

 

Greennovatív szolgáltató kategória

 

Győztes:

BPR Consult Kft.

(Csak rajtunk múlik, avagy a fenntartható turizmus – Katica tanya)

 

 

Különdíjas:

A Fővárosi Állat- és Növénykert

(Fővárosi Állat- és Növénykert hőellátása termálvízzel)

 

 


 

Greennovatív reklám/promóció kategória

Győztes:

E.ON Hungária Zrt.

(E.ON Hajtóerőmű a BalatonSound fesztiválon)

Különdíjas:

Coca-Cola HBS Magyarország

(A Szabadság-sziget megmentése, természeti környezetének rehabilitációja páratlan társadalmi összefogással)

 

 

Zsűritagok:


Bálint Mária, ügyvezető igazgató, Bálint Analitika
Belák Zoltán, ügyvezető igazgató, Yourcontact
Bódis Gergely, tulajdonos, TONIC
Dr. Bándi Gyula, egyetemi tanár, környezetjog, PPKE Jog- és Államtudományi Kar
Dr. Deák Csaba, stratégiai elnökhelyettes, Nemzeti Innovációs Hivatal
Hartay Mihály, környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási szakértő
Némethi Erika, igazgató, Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete
Petrik Ida, igazgató, BCSDH
Tímea Balzer, Executive Assistant Manager , Sofitel Budapest Chain Bridge

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.