A Sodexo tovább bővíti szolgáltatásai körét

A Sodexo Motivációs Rendszerek hosszú távra tervez Magyarországon. Ezt bizonyítja, hogy idén ősszel több új szolgáltatást vezetett be, melyek között elektronikus, kártya alapú megoldásokat is kínál ügyfeleinek. Az új szolgáltatások bevezetésén kívül további fejlesztés, hogy Magyarországon kívül három ország számára nyomtatnak papíralapú utalványokat, mely beruházás hozzávetőleg kétszeresére növelte a budapesti gyártóbázis kapacitását.

A Sodexo Motivációs Rendszerek divíziója közel 150 főt foglalkoztat itthon. Az elmúlt egy évben a megnövekedett gyártókapacitásnak köszönhetően szükséges volt a munkaerő bővítése is, így ezzel már ötven főnek teremt megélhetést a Magyarország központú nemzetközi gyártóbázis. A Sodexo vállalatcsoport összesen közel 2500 embernek ad munkát hazánkban.

A logisztikai és gyártóközpont felújítása mellett egy újabb csúcstechnológiájú lézernyomtatóval bővítette gépparkját a Sodexo, amely így évente több száz millió darab papíralapú utalványt képes legyártani. Az itthon gyártott utalványok hazánkon kívül idén szeptembertől már három európai ország – Ausztria, Németország és Lengyelország – számára készülnek.

A papíralapú utalványok gyártásfejlesztése mellett a vállalat az elektronikus, kártya típusú étkezési utalvány fejlesztésére, valamint a teljes béren kívüli juttatási rendszer kialakítását támogató szolgáltatáscsomag és cafeteria szoftver kialakítására az elmúlt két évben több mint fél milliárd forint beruházást eszközölt. Új fejlesztéseivel a Sodexo teljes körű, professzionális szolgáltatást tud kínálni, melyből az ügyfél választhatja ki, melyik a számára és alkalmazottaiknak a legmegfelelőbb megoldás: papír- vagy elektronikus alapon kívánja adni az egyes elemeket, milyen módon kívánja kezelni cafeteria adminisztrációját, szüksége van-e személyre szabott tanácsadásra vagy segítségre. Tapasztalatok szerint a magyarországi munkáltatók túlnyomó többsége jelenleg a papíralapú cafeteria juttatásokat részesíti előnyben, azonban vannak cégek, ahol ezek kiosztása nehézségekbe ütközhet; ott javasolt az elektronikus megoldás.

A papíralapú étkezési utalványok külföldön cseppet sem vesztettek népszerűségükből az elmúlt években. Az osztrák, német és lengyel igényeket kielégítve az Ikarus Parkban lévő Sodexo logisztikai és gyártóközpontban gyártott utalványok száma immár eléri az évi közel 300 millió darabot. .

Az utalványpapír hologramozása Diósgyőrben történik, ahol a magyar papírpénz hologramozása is készül. Az utalványborítékokat különböző hazai kis- és középvállalatok szállítják, míg a biztonsági papírra készülő alnyomatokat a szintén magyar tulajdonú Állami Nyomdától rendeli a Sodexo, egy milliárd forintos szerződés keretében. Az elfogadóhelyektől való visszaérkezésüket követően az utalványokat megsemmisítik, azonban a papír alapanyag további felhasználásra, újrahasznosításra kerül szintén hazai feldolgozóknál. Az utalványok kiszállítását döntő többségben magyarországi vállalkozások végzik.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.