Egyedi étkezési stílus az Emirates járatain

Az utas elégedettsége a gyomrán át vezet - vallja a világ egyik vezető légitársasága, amely a Dubaj-Budapest ultramodern, szélestörzsű, minden kényelemmel felszerelt járatának magyarországi landolásával egybekötve mutatta be október 3-án élményérveit. 

Mint kiderült, a menü tervezéséért felelős csapat magasan képzett topséfekből áll, akik csupán azt a pofonegyszerű nézetet vallják, hogy az ételeket alkotó hozzávalóknak tökéletesnek kell lenniük. Ennek érdekében rengeteg időt töltenek a legjobb alapanyagok felkutatásával a világ minden tájáról.

Az Emirates szerint a fedélzeten felszolgált menü egyike azoknak a fontos alkotóelemeknek, amely miatt az utasok legközelebb is ugyanezt a légitársaságot választják. Az Emirátusok légitársaságának minden járata a célállomástól függően egyedi étlappal rendelkezik. A menü minden hónapban változik, és olyan szempontok is fontosak, mint például egy adott fogás súlya és nagysága mekkora.

A járatokon kínált borokat, pezsgőket és a vintage port-ot  minden évben egy borszakértőkből álló speciális csapat választja ki. A borszakértők csapata alapvetően azt nézi - e szakértő csapatnak tagja az Emirates elnöke, Sir Tim Clark is -, hogy összhangban legyen az adott fedélzeten kínált menüvel. 

 

 


Új kezdeményezés a szingapúri légitársaságnál

Új kezdeményezés a szingapúri légitársaságnál 

A SIA Group a 60. szingapúri évforduló ünnepléséhez jegyár akciókkal, különleges ajánlatokkal és közösségi kezdeményezésekkel csatlakozik.
Rangos elismerés a fővárosi légikikötőnek

Rangos elismerés a fővárosi légikikötőnek 

Tizenkettedik alkalommal is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a régió legjobb légikikötője
TUI Airline Day – fókuszban a légi közlekedés

TUI Airline Day – fókuszban a légi közlekedés 

A TUI Magyarország április 9-én első alkalommal rendezte meg légügyi témában partnertalálkozóját a pesti Dumaszínházban.
Idén is robog Csíksomlyóra az expresszvonat

Idén is robog Csíksomlyóra az expresszvonat 

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói pünkösdi búcsúba a Kárpáteurópa Utazási Iroda és a MÁV Személyszállítási Zrt. szervezésében.
Vezérváltás az airBalticnál

Vezérváltás az airBalticnál 

Martin Gauss lemondott posztjáról – a körülmények miatt, amelyet az alábbiakban ismertetünk.
Slow train: az új trend

Slow train: az új trend  

Néha azok a legemlékezetesebb utazások, amelyeken lassan haladunk.
Ideiglenes forgalomkorlátozások a fővárosban

Ideiglenes forgalomkorlátozások a fővárosban 

Gyűlést jelentettek be az Erzsébet hídra, jelentős fennakadásokra kell kedd délutántól számítani.
Szlovák szigor: határellenőrzés Magyarország és Ausztria felé

Szlovák szigor: határellenőrzés Magyarország és Ausztria felé 

A döntés néhány nappal azután született, hogy egy újabb településen is kimutatták a száj- és körömfájás fertőzést.
Bővülő légi kapcsolatok: fókuszban az amerikai járatindítások

Bővülő légi kapcsolatok: fókuszban az amerikai járatindítások 

Valentínyi Katalin (Budapest Airport) aktualitásokról, a jövőbeli tervekről az MSZÉSZ budapesti régióülésén.
Ha Ausztria felé indul, ezzel számoljon

Ha Ausztria felé indul, ezzel számoljon 

Jelentős a torlódás a magyar-osztrák határszakasz több átkelőjénél.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.