40 éves ez a nívós budai étterem

A Budai Várban működő Café Pierrot 40 éves születésnapjára készült fotós összeállítás nemcsak a város első "maszek" kávéházának történetébe, hanem a rendszerváltozás utáni vállalkozói létbe is visszapillantást nyújt.

Zsidai Ilona és férje, Péter másfél éves amerikai tanulmányút után Magyarországra visszatérve döntötték el, hogy kávéházat nyitnak Budapesten – 1982-t írtunk ekkor. Nem véletlen, hogy ezen gondolkoztak, hiszen '82-től engedték már az ún. „privát iniciatívát", azaz a privát vállalkozásokat.

Megfogadva egy osztrák barátjuk tanácsát, a Budai Várban kerestek helyet és végül a kitartó keresgélés után a Fortuna utca 14-ben találták meg azt a helyszínt, ahol 1982. október 21-én megnyitották a város első privát kávéházát, a Café Pierrot-t, amely ma már az alapítók fia, Zsidai Zoltán Roy vezette Zsidai gasztrobirodalom része.



A Pierrot a négy évtized alatt rengeteg átalakuláson ment át mind kínálatban, mind designban.
Egy dolog azonban nem változott, az idén 40 éves Pierrot azóta is a Budai Vár és a budapesti gasztronómia ékköve a maga lezseren elegáns, kifinomult, nagypolgári, de barátságos, befogadó hangulatával és klasszikus magyar konyhájával - olvasható a Zsidai Csoport közleményében.
 
A 40 évet 40 történetben foglalták össze a tulajdonosok. Izgalmasabbnál izgalmasabb fejezetek tárulnak elénk a '80-as és '90-es évekből, az akkori vállalkozói létről és arról, hogy történetek az igazi csoda változások külföldi, felvilágosult mentorok segítségével.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?