40 éves ez a nívós budai étterem

A Budai Várban működő Café Pierrot 40 éves születésnapjára készült fotós összeállítás nemcsak a város első "maszek" kávéházának történetébe, hanem a rendszerváltozás utáni vállalkozói létbe is visszapillantást nyújt.

Zsidai Ilona és férje, Péter másfél éves amerikai tanulmányút után Magyarországra visszatérve döntötték el, hogy kávéházat nyitnak Budapesten – 1982-t írtunk ekkor. Nem véletlen, hogy ezen gondolkoztak, hiszen '82-től engedték már az ún. „privát iniciatívát", azaz a privát vállalkozásokat.

Megfogadva egy osztrák barátjuk tanácsát, a Budai Várban kerestek helyet és végül a kitartó keresgélés után a Fortuna utca 14-ben találták meg azt a helyszínt, ahol 1982. október 21-én megnyitották a város első privát kávéházát, a Café Pierrot-t, amely ma már az alapítók fia, Zsidai Zoltán Roy vezette Zsidai gasztrobirodalom része.



A Pierrot a négy évtized alatt rengeteg átalakuláson ment át mind kínálatban, mind designban.
Egy dolog azonban nem változott, az idén 40 éves Pierrot azóta is a Budai Vár és a budapesti gasztronómia ékköve a maga lezseren elegáns, kifinomult, nagypolgári, de barátságos, befogadó hangulatával és klasszikus magyar konyhájával - olvasható a Zsidai Csoport közleményében.
 
A 40 évet 40 történetben foglalták össze a tulajdonosok. Izgalmasabbnál izgalmasabb fejezetek tárulnak elénk a '80-as és '90-es évekből, az akkori vállalkozói létről és arról, hogy történetek az igazi csoda változások külföldi, felvilágosult mentorok segítségével.


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.