A borturizmus legjobbjai között szerepel a Tasting Table Budapest

A rangos nemzetközi Drinks Business Award szakmai díjra jelölték a Tasting Table Budapest-et. A független kóstolópince és borszaküzlet "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” került fel a szűkített listára. A díjazottakat a London Wine Fair nemzetközi szakkiállításon hirdetik ki május 4-én.

Az évente kiosztott Drinks Business Awards egy tekintélyes, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. A brit Drinks Business piacvezető szeszesital-ipari szaklap 14 éve értékeli és díjazza a világ legjobb szeszes-ital vállalkozásait a kiskereskedelmi kategóriától az importőrökön, a logisztikán, a formatervezésen át a marketingig.

“A Drinks Business Awardot azért hoztuk létre, hogy így ismerjük el és jutalmazzuk a nemzetközi szeszesital-iparág legkiemelkedőbben teljesítő szereplőit” írja a lap. “A győztesek listáját minden évben a London Wine Fair nemzetközi borkiállításon hozzuk nyilvánosságra, ezzel nyújtva lehetőséget ezeknek a kiemelkedő vállalkozásoknak és személyeknek hogy megbecsült szakmai körökben, az iparág legbefolyásosabb képviselői előtt részesülhessenek szakmai elismerésben.” A Tasting Table nagyszerű társaságban, a Douro Boys, a Sula Vineyards és a Balbo Wines mellett várja a döntést a borturizmus kategória egyéb döntösőei között.  

„Megtisztelő hogy egy ilyen rangos díj jelöltjei között szerepelhetünk, és hogy a boripar kiemelkedő szereplői mellett említenek minket” - mondta Bánfalvi Gábor, a Tasting Table egyik alapítója és társtulajdonosa. „Valóban érdemes vendégeink számára magas szintű szolgáltatásokat és boros élményeket biztosítani, megismertetni a magyar bort a megannyi idelátogató utazóval. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar bornak jóhírét vihetjük a nagyvilágban, és hogy megmutathatjuk hogy Magyarország mennyi értékkel rendelkezik.”

A 2014-ben megnyílt Tasting Table Budapest egy sokoldalú borszaküzlet / kóstolópince / rendezvényterem / oktatási központ / online webshop (mely hamarosan elérhető!). Kínálatában majdnem 200 kiváló magyar és közép-európai bor szerepel, többek között egy terjedelmes – régi és ritka aszúkból álló – Tokaji gyűjtemény is. A Palotanegyedben, a Bródy Sándor u. 9. alatt található Tasting Table-t olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The New York Times, a Saveur és a Vogue. Ami valóban megkülönbözteti az egyéb, minőségi magyar borokat felszolgáló helyektől, az a vendégek részére történő információ-átadás, a magyar borokra vonatkozó képzés.

A Tasting Table rendszeresen szervez borkóstoló előadásokat (angol nyelven), és két hetente tartott Thursdays @The Tasting Table rendezvénysorozatán olyan neves borász vendégek is részt vettek előadóként, mint Prácser Hajni, Samuel Tinon, Erhard Heumann és Michael Liszkay. A TripAdvisoron mindig kiválóan értékelt Tasting Table rövid idő alatt vált a Budapestre látogató, magyar bor iránt érdeklődő turisták elsőrendű célpontjává. Szintén a Tasting Table társtulajdonosai, Bánfalvi Gábor és Carolyn állnak a gasztro- és bortúrákat szervező Taste Hungary mögött is, mely a Drinks Business Award 2014-es nyertese volt borturizmus kategóriában.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.