hirdetés

Az iparűzési adóelőleget adják vissza a vendéglátósoknak!

Legalábbis egy kormánypárti politikus és az Iparkamara szerint. Ez utóbbi azonban arról mélyen hallgat, hogy a kamarai éves tagdíjjal kapcsolatban miért nem védik ugyanígy a bajba került vendéglátósok érdekeit?

hirdetés

A budapesti Fidesz felszólítja a főváros vezetését, hogy fizesse vissza a vendéglátósoknak a tőlük iparűzési adóelőlegként elvett pénzt, amelyet a koronavírus-járvány miatt a kormány bértámogatásra folyósított számukra. mondta Láng Zsolt fővárosi frakcióvezető hétfőn, egy rádióműsorban.

pixabay.com
pixabay.com

A kormánypárti politikus azt is közölte, hogy felhívásukhoz a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is csatlakozott, és ők is azt kérik nyomatékosan a főpolgármestertől, hogy függessze fel az adóbeszedést, legyen moratórium, az inkasszókat azonnal hagyják abba.
Kiemelte, morális kérdés, hogy a járvány közepén nem rúgunk bele még egyet ebbe a rétegbe, és nem vesszük el azt a pénzt is, amit a kormány bértámogatásra átutalt nekik, hogy megtarthassák dolgozóikat, hanem segítjük őket.

A Turizmusonline.hu véleménye szerint azonban a vendéglátósok gondjaira ezek szerint roppant érzékeny BKIK  eddig arról egy hangot sem szólt, hogy a kamarai éves tagdíjat elengednék a bajban lévő ágazat budapesti tagjainak, vagy legalábbis a március 31-i befizetési határidőt meghosszabbítanák (mondjuk év végéig. Ez a fizetési kötelezettség a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparamara (MKIK) véleménye szerint úgy látszik, nagyon is rendben van, és nincs benne semmi kivetnivaló.

(forrás: MTI/ Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a kiszállítások és az elvitelre való ételkiszolgálás miatt megnövekedett papír- és műanyag csomagolóeszközökről?

Kiadónk társoldalai