hirdetés

Bíró Lajosék tizenkilencre húztak egy lapot

Néhány hete bezárt, hogy teljesen megújult külsővel, nagyobb konyhával és bővebb kínálattal újranyithasson a Belvárosi Piac egyik híresen jó egysége: Bíró Lajos A Séf Utcája elnevezésű profi etetőhelye.

hirdetés

Nagyobb konyha, vonzó külső és új ízek a Hold utcai Piacon. Decemberben az éppen két éve nyitva tartó Bíró Lajos étkezője a Belvárosi Piacon kéthétre bezárt, hogy december végétől egyteljesen átalakított vendéglátóegység várja ismét a vendégeket.

 Bíró Lajos és társa, Forgács Zoltán az elsők között nyitottak vendéglátóhelyet a Hold utcai Piacon, és fontos szerepük volt abban is, hogy az elmúlt két évben egyre több új, ismert és elismert éttermes bérlő jelent meg a házban. A piacon kialakult egy olyan gasztro-közeg, amely a klasszikus piaci vendéglátást képviseli, persze mindenki a saját stílusának megfelelően. Ugyanakkor óhatatlanul is lett némi hasonlóság az egyes éttermek ételválasztékában, így Bíróék – a Buja Disznó után - ismét gondoltak egyet, és kissé merészebb üzemmódba kapcsoltak.

Pirított máj
Pirított máj

Persze a nagy kedvencek - például a pénteki sólet, a pastrami vagy a lecsókolbász - megmaradtak, de jóval több lett a belsőség, és már nemcsak a szombat, hanem minden nap reggelivel indul. Napi ebédajánlat helyett szélesebb állandó választékból rendelhetnek a vendégek, amelyek mellett szezonális ételekkel is készülnek.

Vietnámi májgombócleves
Vietnámi májgombócleves

Újdonságok az állandó kínálatban: vietnámi májgombócleves, rántott sertésmáj és csirkemáj majonézes céklasalátával, pirított máj, szombatonként véreshurka-burger sárgadinnyével (zöldparadicsomos-sárgabarackos-sárgadinnyés lekvárral)

Véreshurka hamburger
Véreshurka hamburger

Szezonális ételek: hagymás sült vér, tehéntőgye roston, pacal, zúzapörkölt, rántott velő, vesevelő, libamáj, harcsamáj

Reggelik: hatféle omlett, lecsókolbász, bizarr melegszendvics, szombatonként ezek mellett a megszokott bundás kenyér másképp (spenóttal és rákkal), valamint szezonális reggelik (például kocsonya)

(forrás: Séf utcája/Vendég ß Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai