Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.

Egyikük a Tápiószecsőről elsőként a fővárosba, majd immár a Balaton északi-partjára, Zánkára érkező Ipacs Balázs - akinek nem ugrik be elsőre a név, segítünk: ő a Hisztéria fagylaltozó-lánc lelke, egyben tulajdonosa -, akinek széles szortimentjéből 18-féle fagyi került mostantól minden nap a zánkai Fészek Étel és Hotel vendégváróhely utcai frontján lévő fagylaltpultjába. Iilyen bőséges választékból akár az is kiderülhet, nemcsak cukor hozzáadásával készített, hanem nyírfacukorral és olyan cukorpótlókkal készült gyümölcsfagylaltokat is kínál ezentúl a Fészek az utcán át, amelyet különféle érzékenységekben szenvedők is biztonsággal kóstolhatnak.

Másik, Székesfehérvárról érkező hazai "fagyiguru" szintén Balázs, ám ő a Damniczki famíliát képviseli, és manufaktúrájuk készítményeit ezentúl Monoszló egyik faluszéli magaslatán, a MagyarProvance Levendulaterasz és Fagyizóban kóstolhatják a betérők, vagy éppen a levendulaszedők, amikor megtelik az illatos növénnyel a kosár. Itt például nemcsak a 2013-ban az Év fagylaltjának kinevezett vörösboros málna, hanem például 2017. évi Gelato World Tour Európa bajnoki döntőjének egyik versenyzője, a feketeteás málna pisztáciával és bergamottal is kóstolható. Itt is kínálnak minden csütörtöktől kezdve hétvégente cukormentes fagyikat is (eritrit-szorbit-xilit cukoralkohollal), különlegessége még a helynek, hogy a szintén a kínálatban szereplő levelendulafagyi alapanyaga nem Fehérvárról, hanem a helyi levenedulamezőről való.

Érdekesség még, hogy a zánkai Fészekben is van levendula-vonal: ugyanis a hely ifjú séftitánja, Buknicz Tibor által készített egyik desszert tetejét, fenséges csokitortáját, saját készítésű levendulafagyija koronázza.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.