Étteremautomata nyílik Bécsben

Mostantól a bécsiek a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak minőségi vendéglői koszthoz az osztrák főváros első étteremautomatájából, a Foodie Fridge-ből. A kínálatban mintegy háromszáz thai, spanyol, olasz és osztrák étel, desszertek és italok találhatók - tájékoztatta lapunkat Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A Taborstraße 15. szám alatt, Leopoldstadtban nyílt meg Bécs első étteremautomatája, a Foodie Fridge. A 80 négyzetméteres területen többfajta automatából háromszázféle ételt, italt, snacket és desszertet kínálnak, menünként 7 és 10 euró közötti áron.



Az étlapon egyaránt szerepelnek thai, spanyol, olasz és osztrák ételek, valamint komplett menük. Ezeket profi szakácsok készítik el, a fogásokat behűtik, így 3-4 napig fogyaszthatóak maradnak és a vevőknek csak fel kell melegíteniük őket otthon. Az alapanyagok megválasztásánál fontos szempont, hogy amihez csak lehet, helyi és bio termékeket használjanak, így az ételkínálat is folyamatosan változik. Az automatákban nem találhatók nagy márkák termékei, helyette helyi manufaktúráknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget. Így van például retro-üdítő, dobozos gin-tonik Alsó-Ausztriából, kézműves sör Atzgersdorfból és bécsi bor is. Aki extrákat is szeretne kérni az ételéhez, az a „Pimp your food”-sarokban teheti ezt meg, ahol gombnyomásra szerezhet bivalymozzarellát vagy balzsamecetes koktélparadicsomot ételéhez. A kínálatot egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehet könnyen áttekinteni, és aki biztosra akar menni, az le is foglalhatja a választott ennivalót. Fizetni a helyszínen bankkártyával, vagy előre a mobilalkalmazással lehet.



Alexander Billasch, a Foodie Fridge alapítója elmondta, hogy az étteremautomatához az adta az ötletet, hogy ő maga is sokat van úton és megunta a hamburgert és a hotdogot. Helyette könnyű, egészséges, minőségi ételeket szeretett volna enni – a nap bármely szakában.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?