hirdetés

Itt az ősz Bordeaux-i borkóstolója

Hazai bordói fajtaborokkal, házasításokkal és csúcs vörösborokkal érkezik az idei Bordói November.

hirdetés

60 hazai kiállító közel 150 tétele várja november 20-án a Bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján, a Corinthia Budapest nagytermében. 

 

Magyarországon - 2021-es adatok szerint - majdnem 6000 hektáron termelik a három kulcsfontosságú bordói fajtát: cabernet sauvignont, cabernet franc-t és merlot-t. Ez körülbelül egyharmada a kékszőlővel beültetett területeknek, és ez is mutatja, hogy mind a borászok, mind pedig a fogyasztók mennyire kedvelik hazánkban az ezekből készült tételeket.

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal is. 

A rendezvény a sétáló kóstolón kívül további izgalmas programokat kínál. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába.

Jelen lesz Malatinszky Csaba, aki a hordóban erjesztett borok világába kalauzolja el a kuriózumokra kíváncsi érdeklődőket. A Pannonhalmi Infusio rajongóit pedig egy “kisvertikális” kóstoló várja: az évről évre magas minőséget mutató vörösbor négy évjáratát hasonlíthatják össze. 

Minden további info: ITT 

(forrás: Borászportál.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai