Kaliforniai pizzázó nyílt Budapesten

A főváros legújabb pizzázó helyén a pesti Belvárosban kaliforniai recept alapján készül a pizza. Van itt szögletes módon vágott tészta, és műhússal készültet is kínálnak.

Mint az alapító- tulajdonos, Alex Hemingway a megnyitó alkalmával elmondta, a József Attila utcában most megnyílt Caza Pizzabar küldetése az, hogy bemutassa és megszerettesse a magyarokkal a kaliforniai pizzakészítési iskolát. 



A „California” és „Pizza” szavak kombinálásával elnevezett Caza ötlete még a pandémia előtt született. Az alapító-tulajdonos, aki évtizedek óta Magyarországon él, elmondta:. „A családom több generációra visszamenőleg a vendéglátásban, szórakoztatóiparban tevékenykedett. Egy kaliforniai igazán tudja, hogy hullámhegyek és hullámvölgyek mindig is voltak, lesznek is, de meggyőződésem, hogy egy jó koncepció minden körülmények között sikeres lehet”.

Szögletes pizzák lelőhelye

A vendégtérben a  hagyományos, kerek, cikkszeletekben árult pizzák mellett háromféle speciális szögletes pizzát kínálnak. Ezeket nem csak formájuk különbözteti meg a többitől, hanem a hidegvizes eljárással, lassan kelesztett tészta is, amelyben a liszt értékes összetevői jobban megmaradnak, egyszerre tud kívül ropogós és belül omlós lenni, így könnyebb és ízletesebb végeredményt adva sütés után. A mozzarellát rendhagyó módon még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz, ráadásul így nem ég meg, jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben.

Meghatározóak az alapanyagok

A Caza saját pepperonival büszkélkedhet, és friss, san marzano paradicsomból készül a szósz is, amit választástól függően több rétegben, a diszkréten pikánstól a pokoli csípősig kérhetnek a vendégek. Természetesen gondoltak a vegán életmódúakra is az elsősorban növényi alapú sajttal és zöldségekkel díszitett Milk fantázianevű pizzával, de a húsimádók is megtalálják a számításukat a Trip pizzában, melyet három réteg pepperoni kolbász fed. Budapesten először a Caza kínál Beyond márkájú műhússal pizzát, ezt a Napa névre hallgató négyszögletes signature pizzában próbálhatják ki a vendégek.

Ki lesz a vendégkör?

Az új pizzázó számít a magyar közönségre, köztük a környékbeli iirodákban dolgozókra, a helyi lakosokra, az esti bulikra induló iatalokra, valamint a belvárosban megforduló turistákra. 

Fenntartható megoldások
Kalifornia immár évtizedek óta élenjár a klímaváltozás elleni harcban, a fenntartható megoldások népszerűsítésében, idővel ez a helyi kultúrájuk része lett. Ennek jegyében alakult át az egykori József Attila utcai fodrászat és szépségszalon is.

A berendezés során a földszinten elhelyezett asztalok újrafeldolgozott fából készültek, olyan rétegezési eljárással, ami Magyarországon még nem elterjedt. Minden csomagolóanyag, amit használ az étterem, biológiailag lebomló. Kizárólag olyan tisztítószerrel dolgoznak, ami környezetbarát és 100%-ban környezetkímélő.

Kiszállítás (egyelőre) nincs

Mélyhűtő nincs, a pizzák frissen helyben készülnek, és csak helybeni fogyasztásra vagy elvitelre ajánlják, rendeléses kiszállítás nincs. „A Caza küldetése, hogy az étel mellé élményt is adjon. Akármennyire is rohannak az emberek, az étkezésnek meg kell adni a módját, az alatt az idő alatt csak az ízek számítsanak”, mondja Alex Hemingway.

 

Forrás: BUZZWORD Strategies


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.