Költözik az erfurti Szakácsolimpia

Közel háromszáz km-re arrébb, Stuttgartba. Ezentúl a Messe Stuttgart ad otthont annak a rangos szakácsviadalnak, amelyen a magyar nemzeti válogatott és a Military Team is részt vesz.

Az ok prózai: akkora rangos gasztronómiai megmérettetés lett a nemzetközi szintű kulináris viadal, hogy immár kinőtte az erfurti kereteket, ezért költöztették arrébb.

Közétkeztetés kategóriában pedig Magyarország két csapata is részt vesz a versenyen - ahogy ez megtörtént eddig is minden alkalommal -, és az intergastra honlapján megtekinthetők már a hazai versenyzők konyhai munkáinak időpontjai is, sőt, foglalható a csapataink által főzött versenymunkákból felszolgált vacsorára timing.

A 25. Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás (IKA)  Szakácsolimpia, amely a legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállítás most először kerül tehát megrendezésre Stuttgartban, az INTERGASTRA gasztronómiai szakrendezvény keretén belül. Erre a rangos viadalra a világ minden tájáról érkeznek a versenyzők, közel 2000 szakács és cukrász verseng majd február 15-19 között az érmekért.

Az INTERGASTRA egy kétévente megrendezésre kerülő szakkiállítás a Messe Stuttgart területén, amelynek megcélzott közönsége a szállodaipar és a gasztronómia több területének döntéshozó képviselői valamint egyéb szereplői. A több napos szakmai program a legutóbbi alkalommal, 2018-ban mintegy 100 ezer szakmai látogatót vonzott több mint 70 országból, nemzetközi kiállítóinak száma akkor meghaladta az 1400-at. A februárban megrendezésre kerülő vásáron most először mutatkozik be a szakácsolimpia, és a szervezők hangsúlyozzák, hogy mivel 2020 az olimpia éve, ezért az olimpiai mottó jegyében tartják az idei versenyt, ahol a legrégebbi és legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállításból is rendeznek bemutatót.

 

 

Forrás: Intergastra.de


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.