Májusban érkezik a chicagói olaszok pizzája

Május közepén megnyílik az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago deep dish pizza.

A deep dish pizza jellegzetessége, hogy nem a megszokott formát hozza, hanem már-már olyan vastag, mint egy pite - a tésztája ennek ellenére vékony és könnyű. A vastagságát annak a magas peremű acél serpenyőnek (innen a ‘deep dish’ elnevezés) köszönheti, melyben a pizzát sütik: ennek a falára kanyarítják fel a tésztát és ebbe pakolják, mint egy tálba jó gazdagon a “feltéteket”. Vastagsága miatt a hagyományos társánál hosszabb ideig kell sütni, a "megszokott elrendezéssel" ez idő alatt pedig a sajt és az egyéb toppingok megégnek. Ezért van, hogy a Chicago-stílus a feltéteket fordított sorrendben, úgymond fejjel lefelé pakolja egymásra: a tésztát gazdagon teríti be a - jellemzően - mozzarella sajt, erre fekszenek a kiváló minőségű húsok, majd a friss zöldségek, az egészet pedig napérlelte paradicsomból készült fűszeres szósz borítja be. Időnként lágy parmezán szórás kerül a felső rétegre, ami csavar még egyet a teljes ízhatáson.

A Chicago-i mesterektől ellesett fogásokat gondosan elegyítve a múlt évszázad elejére visszanyúló hagyományok tiszteletével, május közepétől már Budapesten is ehetünk Chicago-style pizzát. Az eredeti receptet Kiss Péter és Dávid, a Budapest Barbecue Company és a Budapest Burger Company tulajdonosai hozták el egyenesen Chicago-ból, ahol az összes kiemelkedő deep dish pizzériát meglátogatták. A pizzatészta mellett rendkívül nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok, melyeket itthon is gondosan válogatják - az elengedhetetlen mozzarella sajt például egyenesen Szicíliából érkezik majd a tökéletes ízhatás elérése érdekében.

Május közepén nyílik tehát az I 55 American Bar & Restaurant a Bajcsy-Zsilinszky és az Alkotmány út sarkán, ahol itthon elsőként lehet majd megkóstolni a Chicago-i olaszok büszkeségét, a deep dish pizzát. Emellett a Budapest Burger Company-ban megismert és megszeretett burgerek és az autentikus fatüzelésű szmókerben füstölt barbecue is fent lesz az étlapon.

A pizzéria névválasztásával a tulajdonosok Amerika iránti rajongásukat fejezik ki és azt a gasztronómiai sokszínűséget, amely a kontinenst jellemzi. Ezért esett a választás az I 55-re, ami az Interstate 55 autópályát jelöli - ez az út köti össze Chicago-t New Orleans-szal, így szelve keresztül az államokat. 

Forrás: Vendég & Hotel


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.