Vasárnaptól elözönlik a Michelin csillagos séfek Budapestet

Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre a 2018-as európai Michelin-kalauz díjazottjainak hétfő esti bejelentésére. De előtte már vasárnap elkezdődnek a szuperprogramok.

A Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően március 26-án Budapest ad otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepségnek. Öt ország – köztük Magyarország – ezen a gálán tudja meg, hogy mely éttermeik érdemelték ki a Michelin csillagot.

Európa legismertebb séfjei közül legalább 100 érkezik a magyar fővárosba, hogy együtt köszöntsék a Michelin család új tagjait. A budapesti gálaeseményen mutatják be a 2018-as európai Michelin-kalauzt (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018), és öt ország tudja meg, hogy mely éttermeik kaptak Michelin csillagot. A gálaestet ezért kiemelt figyelemmel kíséri majd a magyar mellett az osztrák, a lengyel, a cseh valamint a görög sajtó és gasztronómiai világ is.

A Michelin Guide munkatársai és az MTÜ a díjátadó gála alkalmából a magyar fővárosba invitálták Európa Michelin csillagos éttermeinek séfjeit, így Budapest ezen az estén az európai gasztronómia legrangosabb képviselőinek találkozóhelye lesz. Az előzetes visszaigazolásokból az látható, hogy Európa leginkább elismert séfjei közül legalább 100 utazik a magyar fővárosba az eseményre. Közülük több, mint 25-en 3 csillagos éttermek séfjei. Itt tartózkodásuk alatt nem csak Budapest különleges hangulatát és pezsgő mindennapjait fedezhetik fel, hanem megismerhetik a hagyomány és innováció fémjelezte magyar gasztronómiai kultúrát is.

Az európai Michelin Guide kiadvány budapesti bejelentése azért is különleges, mert eddig mindössze egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben. Budapest így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerés.

Március 25-én, az eseménysorozat nyitányaként a Magyar Turisztikai Ügynökség egy zártkörű szakmai napot szervez, ahol Európa négy Michelin csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust a Belvárosi Piacon. Az MTÜ az eseményre a magyar gasztronómiai szervezetek mellett karrierjüket most kezdő és már aktív ifjú séfeket hív meg, akiknek rendkívüli lehetőséget nyújthat az, hogy személyesen találkozhatnak a Michelin csillagos séfekkel. A rendezvény emellett Magyarország és Budapest számára is páratlan lehetőség arra, hogy újfent megmutassa: készen áll arra, hogy további, nemzetközi szinten is fontos esemény házigazdája legyen.

Forrás: MTÜ/Vendég


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?